Antena Căutare

VIDEO| Ambasada Rusiei, sub asediu! Manifestanții ucrainieni sunt pregătiți de război

Ucraina a luat foc în urma atacului Rusiei asupra celor trei nave din Marea Neagră. Un grup numeros de protestatari s-a strâns în fața Consulatului Rusiei de la Liov şi au dat foc la cauciucuri. Printre aceștia se numără și membrii unor grupări naționaliste.

VIDEO| Ambasada Rusiei, sub asediu! Manifestanții ucrainieni sunt pregătiți de război
ucraina, rusia

Ucraina a luat foc în urma atacului Rusiei asupra celor trei nave din Marea Neagră. Un grup numeros de protestatari s-a strâns în fața Consulatului Rusiei de la Liov şi au dat foc la cauciucuri. Printre aceștia se numără și membrii unor grupări naționaliste.

Protestul de la Liov nu este singurul. Ucrainienii s-au strâns și în fața Ambasadei Rusiei de la Kiev, unde s-au aruncat fumigene în zona reprezentanței diplomatice. Conform BBC News, cel puțin un autovehicul al ambasadei a fost incendiat de manifestanți.

România, prin vocea Ministerului de Externe, se arată profund îngrijorată de conflictul iscat între Rusia și Ucraina:

„Suntem profund îngrijoraţi de evoluţiile din Marea Azov şi Strâmtoarea Kerci. Agresiunea şi încălcarea legislaţiei internaţionale subminează securitatea întregii regiuni. România susţine pe deplin integritatea şi suveranitatea teritorială a Ucrainei şi dreptul de a-şi folosi apele internaţionale”, au transmis reprezentanţii Ministerul Afacerilor Externe (MAE)

În noaptea de duminică spre luni, Consiliul de securitate şi de apărare ucrainean reunit de urgenţă i-a propus preşedintelui Petro Poroşenko să introducă legea marţială "pentru 60 de zile", a anunţat secretarul acestei structuri.

Tensiunea e atât de mare încât Consiliul de Securitate al ONU va avea luni o reuniune de urgenţă, potrivit unor diplomaţi, care au precizat că aceasta a fost solicitată de ambele ţări. Moscova a cerut ca reuniunea să aibă loc la ora 11.00 (16.00 GMT), au declarat pentru AFP surse diplomatice.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Aceasta este prima țară din lume care nu va mai folosi bani. Efectele devastatoare ale acestei decizii: “Trebuie să acți... Condiții meteo extreme în Marea Britanie! Ce se va întâmpla cu țara în următoarele săptămâni...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x