Antena Căutare

Constantin al II-lea a murit! Fostul rege al Greciei și nașul Prințului William s-a stins din viață la vârsta de 82 de ani

Constantin al II-lea, fostul rege al Greciei, a murit! Aflat la putere înainte de restabilirea Republicii în 1974 și domnind într-una dintre cele mai tulbure perioade din istoria Greciei, fostul rege a încetat din viaţă marţi la Atena, la vârsta de 82 de ani, a anunțat presa din străinătate.

Constantin al II-lea a murit! Fostul rege al Greciei și nașul Prințului William s-a stins din viață la vârsta de 82 de ani

Getty

Constantin al II-lea a fost internat la Atena în prima săptămână din luna ianuarie 2023 cu probleme respiratorii, potrivit presei elene.

Care a fost cauza morții fostului rege al Greciei, Constantin al II-lea. Suveranul s-a stins din viață la vârsta de 82 de ani pe patul de spital

Starea lui de sănătate a fost ținută sub atentă observație, dar vârsta și-a spus cuvântul. Fostul Suveran, văr al regelui Carol al III-lea şi naşul Prinţului William, "a decedat (...) în urma unui accident vascular cerebral", a anunţat ERT.

Descendent al familiei regale Schleswig-Holstein-Glucksburg, Constantin a fost şi fratele Sofiei, mama Regelui Felipe al VI-lea al Spaniei. Monarhia a fost abolită în Grecia prin referendum în 1974, punând capăt dinastiei daneze înfiinţate în 1863 de străbunicul lui Constantin al II-lea, George I.

Citește și: Primele imagini de la înmormântarea lui Papa Benedict al XVI-lea. Motivul pt care sunt folosite trei sicrie și ce reprezintă

Constantin al II-lea a urcat pe tron la vârsta de 23 de ani, în 1964, domnind timp de nouă ani într-una din cele mai tulburi perioade din istoria politică a Greciei contemporane. Crizele politice care au urmat au fost un teren fertil pentru lovitura de stat a coloneilor din aprilie 1967 şi pentru cei şapte ani ai juntei militare, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: A murit Pele. S-a stins din viață la aproape o lună de la momentul în care corpul său nu a mai răspuns la chimioterapie

Familia Regală din România are legături strânse cu familia regală a Greciei

Constantin al II-lea a părăsit Grecia în 1968 şi a trăit la Londra timp de 40 de ani, înainte de a se întoarce în ţara sa în 2013. Căsătorit cu Anne-Marie, sora Reginei Margareta a II-a a Danemarcei, a avut cinci copii.

Familia Regală din România are legături strânse cu familia regală a Greciei. Când alţii le întorceau spatele, Regele Mihai şi Regina Ana erau primiţi cu braţele deschise la Atena unde s-au şi căsătorit. Regele Paul al Greciei a fost cel care i-a sărit în ajutor nepotului său, Mihai, după ce a fost forţat de comunişti să abdice şi l-a ajutat să se căsătorească cu Principesa Ana de Bourbon-Parma, notează news.ro. Constantin al II-lea a apărut și în numeroase fotografii alături de Regina Elisabeta a II-a, care s-a stins din viață la 96 de ani.

Relaţiile de rudenie dintre cele două Case Regale începuseră odată cu căsătoria dintre Regele Carol al II-lea şi Regina Elena, mama regelui Mihai. Aceasta s-a născut la Atena ca principesă a Greciei şi Danemarcei. Părinţii săi au fost Regele Constantin I al elenilor şi Regina Sofia, născută principesă a Prusiei. Tot în 1921, moştenitorul tronului de la Atena, George, a luat-o de soţie pe prinţesa Elisabeta a României.

Citește și: Actorul Mitică Popescu a murit la vârsta de 86 de ani. Acesta suferea de probleme cardiace

Rulouri sau cornete cu cremă de vanilie. Mici bijuterii culinare
Dacă nu ai în recuzita ta culinară și forme pentru copt rulouri sau cornete, este timpul...
Horoscopul zilei de 4 februarie 2023. Taurii sunt ușor de influențat. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 4 februarie 2023 spune că nativii din zodia Taur vor avea parte de o zi mai...
Parteneri
Zodiile care își găsesc iubirea târziu în viață. 5 nativi care află târziu cine le este perechea
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x