Antena Căutare

Control mai sever la bagaje pe cursele catre SUA si Canada

Noi restrictii de securitate pentru bagajele pasagerilor cuselor aeriene catre SUA si Canada au intrat in vigoare. In urma complotului terorist in cadrul caruia colete-capcana urmau sa ajunga la bordul unor avioane avand ca destinatie continetul nord-american, autoritatile de la Washington si Ottawa au decis ca incarcaturile de marfa cu risc ridicat sa nu mai fie autorizate la bordul curselor de pasageri.

Potrivit secretarului american pentru Securitate Interna, Janet Napolitano, „tonerul si cartusele de cerneala de peste 16 uncii (aproximativ 454 de grame) vor fi interzise la bordul zborurilor cu pasageri, atat in bagajele de mana, cat si in bagajele inregistrate, pe liniile interne, dar si (la bordul) zborurilor internationale cu destinatia Statele Unite", a precizat oficialul american.

De asemenea, pachetele expediate prin curierat international vor fi examinat bucata cu bucata, iar interdictia oricaror transporturi de marfa venind dinspre Yemen, introdusa luna trecuta, dupa descoperirea complotului cu colete-capcana, va fi extinsa si impusa Somaliei.

Ministrul canadian al Transporturilor, Chuck Strahl, a anuntat exact aceleasi masuri cateva ore mai tarziu, precizand ca vor intra in vigoare in urmatoarele 14 zile in ceea ce priveste transportul de marfa si mesagerie si ca se vor aplica, de asemenea, zborurilor care pleaca din Canada.

Intr-o interventie televizata, el a subliniat ca nu exista zboruri directe intre Canada, pe de-o parte, si Somalia si Yemen, pe de alta parte, si ca transporturile de marfa si de colete postale provenind din aceste tari sunt reduse.

Sursa: Jurnalul National

Acceleratorul de particule a creat un „mini Big Bang”... 13 companii aeriene amendate de UE, pentru practici neconcurentiale...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x