Antena Căutare

Coreea de Nord afirma ca are rachete capabile sa loveasca SUA

Coreea de Nord a anuntat, cu putin timp in urma, ca armata sa detine rachete care pot lovi teritoriul Statelor Unite. Noua declaratie amenintatoare vine la doua zile dupa ce partidul comunist nord-coreean si-a afirmat din nou loialitatea fata de familia Kim, care-l conduce de trei generatii.

Mii de demnitari si membri de partid, civili si militari, au luat parte la miting, intr-una din marile sali din capitala Coreei de Nord. Adunarea prezidata de actualul lider al tarii, Kim Jong-un, a comemorat 15 ani de la alegerea tatalui acestuia, Kim Jong-il, ca secretar general al partidului unic nord-coreean.

Kim Jong-il a fost cel de-al doilea membru al dinastiei Kim, dupa tatal sau, Kim Ir Sen, intemeietorul regimului comunist de la Phenian. Participantii l-au omagiat printr-un moment de reculegere.

Actualul conducator, Kim Jong-un, nu a luat cuvantul, ci i-a lasat unui veteran al partidului sarcina obisnuitului discurs mobilizator.

"Trebuie sa fim loiali si credinciosi conducatorului, iubitul nostru tovaras Kim Jong-un, sa faurim o tara socialista puternica si sa ne indeplinim misiunea sacra de reunificare a tarii si desavarsire a marii revolutii intemeiate doar pe propriile forte", a declarat Kim Ki Nam.

Din primul rand al prezidiului nu au lipsit matusa lui Kim Jong-un si sotul acesteia. Potrivit analistilor, cei doi isi ajuta nepotul pana ce va capata destula experienta ca sa-si exercite singur puterea, ca si tatal si bunicul sau. In ciuda greutatilor cu care se confrunta Coreea de Nord, adunarea s-a incheiat intr-o nota optimista.

Kim Jong-il a murit la sfarsitul anului trecut, in urma unui cancer, iar fiul sau cel mic a fost nevoit sa preia puterea, poate mai curand decat ar fi dorit.

FOTO: EPA / Intact Images

Un sat din Rusia si-a declarat independenta si vrea in UE... Biserica romaneasca Sfantul Gheorghe din Ierusalim a fost atacata...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x