Antena Căutare

Coronavirusul ucide indirect până la 6.000 de copii, zilnic! ONU: "Acești oameni, victime colaterale ale Covid-19"

Lupta împotriva coronavirusului ar putea avea efecte indirecte devastatoare în ţările sărace, precum decesul a 6.000 de copii în fiecare zi în următoarele şase luni. Este apelul pe care îl face UNICEF, la nivel mondial. Până la 1,2 milioane de copii cu vârste sub 5 ani din 118 ţări ar putea muri în următoarele şase luni.

Coronavirusul ucide indirect până la 6.000 de copii, zilnic! ONU: "Acești oameni, victime colaterale ale Covid-19"
Coronavirusul ucide indirect până la 6.000 de copii zilnic. Foto ilustrativă | Profimedia Images

Conform celui mai sumbru dintre cele trei scenarii cuprinse într-un studiu al universităţii americane Johns Hopkins, până la 1,2 milioane de copii cu vârste sub 5 ani din 118 ţări ar putea muri în următoarele şase luni, victime ale sistemelor sanitare perturbate de lupta contra răspândirii bolii COVID-19, a explicat agenţia ONU într-un comunicat.

UNICEF: Mamele și copiii, victime colaterale ale luptei cu Covid-19

Aceste decese se adaugă celor 2,5 milioane de copii din această grupă de vârstă care mor în fiecare semestru în aceste state. În aceeaşi perioadă, până la 56.700 de femei ar putea deceda din cauza îngrijirilor medicale precare înainte şi după naştere, pe lângă cele 144.000 care mor la ora actuală.

Citește și: „Simțeam că mă înec, din cauza plămânilor mei infectați! Am crezut că voi muri de COVID-19!”. Un medic tratat cu Remdesivir, declarație tulburătoare!

Acest bilanţ ar anihila "decenii de progres în reducerea deceselor ce pot fi prevenite la copii şi mame", a declarat directorul executiv al UNICEF, Henrietta Fore."Nu trebuie să lăsăm mamele şi copiii să fie victimele colaterale ale luptei împotriva virusului", care a făcut aproape 290.000 de morţi în întreaga lume, a adăugat Fore într-un comunicat.

COVID-19 perturbă lanţurile de aprovizionare cu medicamente şi accesul la alimente

În ţările afectate de sisteme sanitare precare, COVID-19 perturbă lanţurile de aprovizionare cu medicamente şi accesul la alimente şi pune presiune pe resurselor umane şi financiare, explică studiul publicat în jurnalul The Lancet Global Health.

Citește și: Cât va mai dura pandemia de coronavirus! Experții au făcut anunțul! „Sunt două variante”. SUA au autorizat folosirea medicamentului Remdesivir în regim de urgență!

Măsurile de combatere a noului coronavirus - izolare, carantină, restricţii de circulaţie - şi temerile locuitorilor reduc numărul vizitelor în centrele medicale şi al procedurilor medicale vitale.

Studiul evocă îndeosebi planificarea familială, îngrijirea prenatală şi postnatală, naşterile, vaccinările, precum şi serviciile de prevenire şi tratament.

Trebuie să "acţionăm acum pentru a stopa răspândirea bolii, pentru a ajuta bolnavii şi pentru a proteja personalul de urgenţă", a afirmat UNICEF solicitând fiecărui stat vizat să "continue să acţioneze pentru limitarea efectelor indirecte asupra copiilor" când epidemia va fi încetinită.

Peste 300 de persoane, arestate la un festival din nordul Israelului... Bilanţul zilnic al morţilor în SUA creşte puternic, cu 1.894 de morţi, la 82.246 de decese; cercetători estimează 147.00...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x