Antena Căutare

Craciunul, sarbatoarea pacii

Milioane de crestini din toata lumea au sarbatorit, in aceasta noapte, nasterea Mantuitorului Iisus Hristos.

Ca in fiecare an, cele mai emotionante liturghii de Craciun au fost celebrate in bazilica Sfantul Petru de la Vatican si la Bethleem, orasul unde a venit pe lume Iisus.

Liturghia nocturna de la Vatican, condusa de Papa Benedict al 16-lea, s-a desfasurat sub protectia unui dispozitiv intarit de securitate. Anul trecut, o femeie cu probleme psihice a reusit sa-l doboare la pamant pe Suveranul Pontif. Acum, insa, slujba a decurs fara nici un incident.

In predica sa, Papa i-a condamnat sever pe toti cei care raspandesc violenta si razboiul in lume. El s-a rugat pentru ca lumea sa devina, intr-adevar, "regatul dreptatii, al iubirii si al pacii" si pentru instaurarea unei "adevarate fraternitati" intre toti oamenii de pe Pamant.

Pacea a fost si tema centrala a liturghiei oficiate la Bethleem, in Tara Sfanta dominata, de multe decenii, de conflicte sangeroase. Patriarhul latin al Ierusalimului, Fuad Twal, a celebrat slujba in prezenta liderilor Autoritatii Palestiniene si a unor diplomati straini.

Patriarhul a reamintit ca Mantuitorul venit pe lume la Bethleem a indemnat la impacare, chiar intre cei mai aprigi dusmani. Inaltul prelat s-a rugat pentru ca pacea sa se instaureze intre israelieni si palestinieni, ca si intre toate popoarele Orientului Mijlociu.

Analist politic german: Romania si Bulgaria nu reprezinta o amenintare reciproca in aderarea la Schengen... SUA: Banci elvetiene, anchetate pentru ca ar fi ajutat americani sa evite plata taxelor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x