Antena Căutare

O vizită la muzeu i-a salvat viața. Cum a descoperit o femeie că are cancer în timp ce admira opere de artă 

O femeie în vârstă de 41 de ani, din Marea Britanie, a primit o nouă șansă la viață după o vizită la un muzeu al iluziilor optice.

În urma unei instalații dintr-una dintre camerele muzeului, care le arăta vizitatorilor propria imagine termică, femeia a descoperit că suferă de cancer la sân.

Atunci, ea a observat pe piept o pată roșiatică, ce iradia mai multă căldură decât pielea din jur. Împinsă de curiozitate, ea a început să caute pe internet informații și a descoperit că termografia ajută la detectarea cancerelor.

Citește și: Povestea băiețelului stins, la 4 ani, de cancer: ”Mami, mă duc în cer și acolo mă joc până vii și tu, da?”

A mers la medic şi acesta a depistat boala într-un stadiu precoce, iar acum pacienta este vindecată.

”În timp ce vizitam diferitele etaje ale muzeului, am ajuns la sala camerei termice. Așa cum fac toate familiie, am intrat și am admirat imaginea creată. Făcând asta, am observat o pată de căldură roșie în dreptul sânului meu stâng. Am crezut că este ciudat, comparând imaginea mea cu a celorlalți. Am făcut o fotografie și am vizitat muzeul în continuare.

Câteva zile mai târziu, mă uitam la fotografiile din telefon și am dat de aceeași imagine. Mulțumesc! Fără acea fotografie nu aș fi știut niciodată. Știu că nu acesta îi este scopul, dar mie mi-a salvat viața”, a mărturisit Ball.

Momentul în care un bărbat diagnosticat cu cancer în fază terminală se căsătorește cu aleasa inimii, în spital: ”Am avut un mariaj de șapte ore!”

Andrew Johnson, managerul general al muzeului, s-a arătat foarte impresionat de caz.

Termografia, cunoscută și sub numele de imageria termală, folosește o cameră care măsoară temperatura pielii pe suprafața sânului. Este un test non-invaziv, ce nu necesită iradiere. Celulee canceroase se multiplică foarte repede, având un metabolism mai ridicat, fapt pentru care determină un flux mai mare de sânge, ce face ca temperatura de la nivelul pielii să crească.

Furtunile, ploile și inundațiile au făcut ravagii în Europa. Vremea rea se îndreaptă spre România... Mike Pence acuză China de ”îngrădirea drepturilor şi libertăţilor” din Hong Kong şi critică atitudinea supusă a Nike şi ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x