Antena Căutare

Cum arată Akshata Murty, soția noului premier britanic. Rishi Sunak este mai bogat decât Regele Angliei, Charles al III-lea

Rishi Sunak, premierul Marii Britanii desemnat de Conservatori, este cel mai tânăr prim-ministru britanic din ultimii 200 de ani și primul cu origini indiene. Rishi Sunak este căsătorit cu Akshata Murty din 2009 și împreună au două fiice.

Rishi Sunak, premier Galerie
Rishi Sunak și Akshata Murty formează unul dintre cele mai bogate cupluri din MArea Britanie | Profimedia

Rishi Sunak este căsătorit cu Akshata Murty, care provine dintr-o familie extrem de bogată din India. De altfel, cuplul are o avere estimată mai mare decât cea a Regelui Charles.

Sunak și soția se numără printre cei mai bogați oameni din Marea Britanie, cu o avere estimată la 730 de milioane de lire sterline (828 de milioane de dolari). Prin comparație, Regele Charles al III-lea a moștenit 500 de milioane de dolari la moartea Reginei, fapt care îl face mai puțin bogat decât este noul premier.

Citește și: Regele Charles poartă mereu același inel pe degetul mic. Care e motivul mai puțin cunoscut din spatele alegerii sale

Cine este Akshata Murty, soția lui Rishi Sunak, și cum s-au cunoscut

Rishi Sunak și Akshata Murty s-au cunoscut în vremea studenției. Cei doi erau la master Universitate Stanford din California. Părinții Akshatei Murty au acceptat relație dintre cei doi, deși Rishi Sunak era fiu de medic, iar familia sa era una cu venituri modeste. Omul de afaceri Indian, Narayana Murthy, a recunoscut că Rishi Sunak îndeplinea toate calitățile pentru a-I fi ginere: „strălucitor, chipeș și mai presus de toate cinstit”.

Citește și: Regele Charles al III-lea vinde o parte din caii răposatei suverane a Marii Britanii. Ce înseamnă acest lucru pentru Casa Regală

Cei doi s-au căsătorit în 2009. La eveniment au participat aproximativ 1.000 de invitați.

La 42 de ani, Akshata Murty, soția noului premier britanic, deține acțiuni în valoare de aproape un miliard de dolari la Infosys, un gigant tehnologic indian co-fondat de tatăl său N.R. Narayana Murthy în 1981 și a cărui valoare astăzi este estimată la 100 de miliarde de dolari.

Soția lui Rishi Sunak și-a creat propriul brand de modă în anul 2010, numit Akshata Designs. În 2013 a devenit director al companiei de investiții Catamaran Ventures, fondată împreună cu soțul ei, potrivit independent.co.

Cuplul, care are două fiice, Anoushka și Krishna, deține cel puțin patru proprietăți, inclusiv o casă în cartierul luxos Kensington din Londra, în valoare de 7 milioane de lire sterline (7,9 milioane de dolari) și un apartament în Santa Monica, California.

Rishi Sunak, în vârstă de 42 de ani, un fost expert în domeniul finanţelor. nepotul unor imigranţi de origine indiană, fiul unui medic în sănătate publică şi unei farmaciste, s-a născut în 1980 și a studiat la Oxford, iar mai apoi la Stanford.

Rishi Sunak a fos ales prima oară în 2015, la vârsta de 35 de ani, deputat într-o circumscripţie rurală din nordul Angliei, North Yorskshire, Sunak obţine în 2018 postul de subsecretar însărcinat cu Locuinţele, în Guvernul Theresei May. În 2020 a fost numit „cancelar”, titlul britanic al ministrului Finanţelor şi Bugetului.

Conservatorul Rishi Sunak este succesorul lui Liz Truss, pe Downing Street, 10.

"Avem nevoie de stabilitate şi unitate, iar reunirea partidului şi a ţării va fi prioritatea mea principală”, a spus Rishi Sunak într-o scurtă declaraţie după victoria sa.

„Este cel mai mare privilegiu al vieţii mele să slujesc partidul pe care îl iubesc şi, la rândul său, să recompensez ţara căreia îi datorez atât de mult”, a adăugat el, promiţând că va sluji cu „integritate şi smerenie”.

Filmul horror pe care oamenii pur și simplu nu-l pot urmări. Ies din salile de cinema vomitând și cu stări de leșin...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x