Antena Căutare

Cutremur de 7,2 grade pe scara Richter in Mexic. Doua persoane au decedat

Mai multe cutremure si replici au zdruncinat, in aceasta noapte, coasta Pacificului din Statele Unite si Mexic. Cel mai puternic seism a avut magnitudinea 7.2 si s-a produs in nord-vestul Mexicului, in apropierea granitei cu Statele Unite. Cel putin doua persoane si-a pierdut viata si peste 100 au fost ranite in orasul de frontiera Mexicali, unde cateva cladiri s-au prabusit

Cutremurul, care a fost urmat de mai multe replici a fost resimtit intr-o zona locuita de peste 20 de milioane de oameni, de la San Francisco pana la Las Vegas si in statul Arizona. Cele mai mari pagube s-au inregistrat la Mexicali, un oras cu aproape un milion de locuitori, unde s-a decretat starea de urgenta. Mai multe cladiri au fost serios avariate iar alimentarea cu energie electrica a fost intrerupta. Circulatia pe o importanta sosea spre oras este blocat de o alunecare de teren. In alt oras de la granita, Tijuana, localnicii au fost cuprinsi de panica, iar spitalul a fost evacuat.

Seismul a fost resimtit si in sudul Californiei, unde, in unele zone, s-a intrerupt curentul electric, iar cativa oameni au ramas blocati in ascensoare. Instalatiile parcului Disneyland au fost si ele oprite pentru scurta vreme, ca masura de precautie, iar turistii au fost evacuati.

Cutremurul a fost urmat de numeroase replici iar seismologii i-au avertizat pe localnici ca acestea ar putea continua, devenind chiar mai puternice. In prezent, sunt doar cateva procente de probabilitate sa se ajunga la ceva de amploare, dar sansa unui cutremur de magnitudine 5 - 6 este destul de mare. Sudul Californiei este o zona strabatuta de multe falii si activa seismic.

Vezi VIDEO

China: 90 de mineri blocati in subteran, gasiti in viata in a doua zi de Paste... Imagini socante: Civili irakieni ciuruiti de soldati americani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc Marti, 21.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x