Antena Căutare

De ce a murit Tina Turner. Cauzele decesului au fost dezvăluite

Cauza morții Tinei Turner, care s-a stins din viață miercuri la 83 de ani, a fost dezvăluită. Celebra artistă a murit de „cauze naturale”, potrivit unui nou raport.

Colaj cu Tina Turner Galerie
Tina Turner a murit din cauze naturale acasă, în Elveția, după ce s-a luptat cu un cancer intestinal, patru decenii de hipertensiune arterială și a suferit un transplant de rinichi | gettyimages.com

Potrivit raportului morții celebrei Tina Turner, decesul a avut cauze naturale, deși artista a suferit de multiple boli.

Reprezentanții "Reginei rock 'n' roll-ului" au declarat pentru Daily Mail că Turner a murit din cauze naturale. Cântăreața a scris despre luptele sale medicale, inclusiv cancer, hipertensiune arterială și un transplant de rinichi.

"Rinichii mei sunt victimele faptului că nu mi-am dat seama că tensiunea mea arterială ridicată ar fi trebuit să fie tratată cu medicina convențională", a scris Turner în martie. "M-am pus în mare pericol prin refuzul de a înfrunta realitatea că am nevoie de terapie zilnică, pe viață, cu medicamente".

"Mult prea mult timp am crezut că trupul meu era un bastion de neatins și indestructibil", a continuat ea.

Citește și: Tina Turner era pregătită să moară. Artista a vorbit cu Cher și Oprah și a făcut mărturisiri copleșitoare

Tina Turner a murit din cauze naturale acasă, în Elveția, după ce s-a luptat cu un cancer intestinal, patru decenii de hipertensiune arterială și a suferit un transplant de rinichi

Turner a fost diagnosticată cu cancer intestinal în 2016, despre care a vorbit în cartea sa de memorii, "My Love Story". Deși medicii au depistat boala la timp și i-au îndepărtat tumorile maligne, intervenția chirurgicală a întârziat transplantul de rinichi timp de un an, potrivit Today.

Turner a murit liniștită în casa ei din Küsnacht, lângă Zurich, Elveția, a declarat un reprezentant pentru Reuters.

"Cu mare tristețe anunțăm trecerea în neființă a Tinei Turner", se arată într-o declarație publicată joi pe Instagram. "Cu muzica ei și cu pasiunea ei nemărginită pentru viață, ea a încântat milioane de fani din întreaga lume și a inspirat vedetele tinere."

Citește și: Care au fost ultimele cuvinte și ultima dorință ale Tinei Turner. A dezvăluit cum ar fi vrut să rămână în memoria oamenilor

Decesul lui Turner a survenit la cinci luni de la moartea fiului ei Ronnie și la aproape cinci ani de la moartea lui Craig, cel mai mare dintre copiii săi.

Turner s-a căsătorit cu "adevărata ei dragoste", directorul muzical Erwin Bach, în 2013. Acesta i-a donat un rinichi lui Turner în 2017.

"Am avut parte de o călătorie atât de nebună în cei patru ani după nunta mea, încât chiar și mie îmi este greu să țin evidența catastrofelor mele medicale", a scris Turner în memoriile sale. "Tensiune arterială ridicată. Accident vascular cerebral. Cancer intestinal. Nu! Nu! Am greșit ordinea. Accident vascular cerebral."

Turner a declarat anterior că nu se temea de moarte, ci mai degrabă era "curioasă" și "entuziasmată" să descopere ce se află dincolo.

Citește și: Tina Turner a trăit un calvar alături de primul ei soț. Cum a reușit să fugă de Ike Turner și să cunoască succesul, după divorț

O forță dinamică în muzică ale cărei cântece au devenit imnuri dedicate rezistenței, cântăreața premiată cu Grammy a lăsat o amprentă incontestabilă. Ea a fost amintită pe rețelele sociale de persoane precum fostul președinte Barack Obama, Elton John și Mick Jagger.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x