Europa este, încă, în stare de şoc după catastrofa aeriană din Alpii Francezi. 150 de oameni, între care mulţi copii, şi-au pierdut viaţa în prăbuşirea avionului Airbus al companiei Germanwings care zbura între Barcelona şi Dusseldorf
Serviciile de urgenţă s-au mobilizat imediat. Elicopterele au survolat zona accidentului dar echipele de salvare nu au putut ajunge la faţa locului decât după câteva ore, sub îndrumarea unor ghizi montani experimentaţi. Impactul deosebit de violent nu lăsase în urmă niciun supravieţuitor.
Sute de fragmente greu de identificat, răspândite pe versanţii Alpilor la 2.000 de metri altitudine, sunt tot ce a mai rămas din aeronavă şi din pasagerii săi.
Medic ajuns la fața locului: „Am avut o senzaţie de sfârşitul lumii”
„Acolo, sus, totul e bucăţele: avionul, cadavrele. Este oribil. Nu am putut repera decât vreo 15 rămăşiţe pe care le putem califica drept cadavre. Ai impresia că toţi ceilalţi pasageri s-au volatilizat. Ce m-a impresionat cel mai rău este un penar de copil, deschis, din care se vede un creion roz, rupt în două. M-am gândit la familia mea”, a declarat Bernard Develey, specialist în intervenţii în locuri periculoase. Venit de la Cannes, el mărturiseşte că nu va uita această zi de 24 martie.
„Am intervenit deja la multe accidente mortale, dar acesta este prea înfricoşător. Ai o senzaţie de sfârşitul lumii”, adaugă medicul francez.
Europa este în stare de şoc: Ce s-a întâmplat, de fapt? Primele ipoteze cu privire la cauza catastrofei aeriane din Alpi... Alin VIGARIU: ”Tremur și acum! Am pozat Alpii. Albi. De unde să știu că acolo picase avionul în care trebuia să fim?”...