Antena Căutare

Detalii uluitoare in cazul romanului din Italia, care a avut nevoie de un transplant de inima

Detalii uluitoare apar in cazul romanului caruia un medic italian i-a refuzat transplantul de inima. Chirurgii care i-au salvat viata spun ca, fara operatie, ar fi murit in doua saptamani. Era intr-o stare atat de grava, incat a devenit prioritatea pentru transplant de inima la nivelul intregii Italii.

Cand a ajuns la consult, Nicusor Grecu avea zilele numarate. Nu mai era timp de dezbateri si cu atat mai putin ca romanul de 53 de ani sa fie transferat in Romania. Orice efort, orice soc, putea sa il coste viata.

"Situatia lui clinica era atat de grava incat a fost pus in fruntea listei de urgente la nivel national. Asta inseamna ca prima inima disponibila in Italia ii revenea lui. Un pacient in astfel de conditii are 15 zile de viata, daca nu este supus unui transplant."

Padova a considerat ca interventia nu era urgenta, aşa ca i-a invitat pe cardiochirurgii din Mestre sa-l trimita in Romania pe Grecu Nicuşor.

Intrebat de jurnalişti, medicul in cauza a negat totul. Spune ca nu a facut decat sa urmeze regulile procedurii de transplant care spun ca, in Italia, pacientii italieni au prioritate.

Nu l-au pus pe lista de transplant. Chirurgii din Mestre au cerut acest lucru la Udine unde medicii au acceptat sa faca transplantul. Acesta a fost facut in noaptea dintre 21 şi 22 august.

Chiar si transportul pana acolo a prezentat riscuri. Din fericire insa, romanul a suportat bine drumul. Acum isi revine, la sectia de reanimare iar medicii spun ca are o evolutie favorabila.

Noua persoane impuscate in atacul armat de la New York au fost lovite de gloantele politiei... UPDATE! Seism, de 7.4 grade pe scara Richter in El Salvador. Alerta de tsunami, anulata...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x