Căutare Live

Doi jurnalisti romani au primit interdictie de intrare in Ucraina

Doi jurnalisti romani au fost considerati indezirabili si au primit interdictie de a intra in Ucraina. Romanii mergeau in localitatea Hagi Curda, pentru sfintirea primei biserici romanesti din sudul Basarabiei.

UPDATE: Reactia MAE la restrictionarea intrarii jurnalistilor romani in Ucraina

Doua autocare cu romani au fost blocate mai multe ore in vama ucraineana Reni. Dupa ce a stationat timp de peste patru ore in vama, unul dintre autocare, in care se afla aproximativ 45 de persoane, a fost lasat sa treaca.

Viorel Badea, senator PDL si presedinte al Comisiei pentru Romanii de Pretutindeni din Senat a declarat, pentru Mediafax, ca pentru rezolvarea acestor probleme a intervenit si consulul general al Romaniei in Ucraina.

Unul dintre jurnalisti a declarat, in direct la Antena 3, ca au fost opriti la granita, ca au primit instiintarea oficiala conform careia au o interdictie din 2009 dar ca nu au primit mai multe detalii.

"Argumentul lor a fost articolul 8 din regulamentul care reglementeaza trecerea frontierei in Ucraina, nu stim exact ce contine acest articol 8 si nici ei nu ne-au spus. Se pare ca in 2009 am suparat pe cineva si ca urmare am fost opriti acum", a declarat Simona Lazar, de la Jurnalul National.

Al doilea jurnalist care a primit interdictie este Valentin Tigau, de la Radio Romania. Acestia faceau parte dintr-un grup de sase jurnalisti care se indreptau spre locul ceremoniei de sfintire a bisericii romanesti.

Ambii jurnalisti au semnat un document de luare la cunostinta a celor comunicate de autoritatuile de la frontiera.

Sursa: Antena3

Un bust al lui Stalin a fost ridicat intr-un oras din Rusia... Protest-record in Siria: cel putin 28 de morti...
Parteneri
Uleiuri pentru creșterea sănătoasă a părului. Sfaturi utile pe care le poți încerca acasă
La fel ca cele mai multe aspecte ale frumuseții, părul sănătos se datorează unei diete echilibrate și ale unui stil de viață activ. Cu toate acestea, există câteva trucuri care îi pot schimba aspectul de la suprafață. Descoperă care sunt principalele uleiuri pentru creșterea sănătoasă a părului și cum pot fi folosite acasă.
Catine.ro
Ultimele știri