Antena Căutare

Doi jurnalisti romani au primit interdictie de intrare in Ucraina

Doi jurnalisti romani au fost considerati indezirabili si au primit interdictie de a intra in Ucraina. Romanii mergeau in localitatea Hagi Curda, pentru sfintirea primei biserici romanesti din sudul Basarabiei.

UPDATE: Reactia MAE la restrictionarea intrarii jurnalistilor romani in Ucraina

Doua autocare cu romani au fost blocate mai multe ore in vama ucraineana Reni. Dupa ce a stationat timp de peste patru ore in vama, unul dintre autocare, in care se afla aproximativ 45 de persoane, a fost lasat sa treaca.

Viorel Badea, senator PDL si presedinte al Comisiei pentru Romanii de Pretutindeni din Senat a declarat, pentru Mediafax, ca pentru rezolvarea acestor probleme a intervenit si consulul general al Romaniei in Ucraina.

Unul dintre jurnalisti a declarat, in direct la Antena 3, ca au fost opriti la granita, ca au primit instiintarea oficiala conform careia au o interdictie din 2009 dar ca nu au primit mai multe detalii.

"Argumentul lor a fost articolul 8 din regulamentul care reglementeaza trecerea frontierei in Ucraina, nu stim exact ce contine acest articol 8 si nici ei nu ne-au spus. Se pare ca in 2009 am suparat pe cineva si ca urmare am fost opriti acum", a declarat Simona Lazar, de la Jurnalul National.

Al doilea jurnalist care a primit interdictie este Valentin Tigau, de la Radio Romania. Acestia faceau parte dintr-un grup de sase jurnalisti care se indreptau spre locul ceremoniei de sfintire a bisericii romanesti.

Ambii jurnalisti au semnat un document de luare la cunostinta a celor comunicate de autoritatuile de la frontiera.

Sursa: Antena3

Un bust al lui Stalin a fost ridicat intr-un oras din Rusia... Protest-record in Siria: cel putin 28 de morti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x