Căutare Live

Donald Trump cere Californiei să permită Tesla să îşi reia activitatea la fabrica sa de automobile electrice

Preşedintele american Donald Trump a cerut marţi statului California, pe Twitter, să permită Tesla să îşi reia activitatea la fabrica sa de automobile electrice, susţinându-l pe directorul general al companiei, Elon Mosk, care i-a sfidat pe oficialii comitatului care au ordonat ca uzina să rămână închisă din cauza epidemiei de coronavirus, transmite Reuters.

”California trebuie să permită Tesla să îşi deschidă fabrica ACUM. O poate face rapid şi sigur!”, a scris Trump pe Twitter.

Luni, directorul general al Tesla, Elon Musk, a afirmat că singura sa fabrică de vehicule din Statele Unite îşi va relua producţia, sfidând un ordin de a rămâne închisă, afirmând că dacă va trebui ca cineva să fie arestat, acela ar trebui să fie el.

Acţiunile Tesla au crescut marţi cu circa 2%.

Musk a scris ”Mulţumesc”, ca răspuns la mesajul de marţi al preşedintelui Trump.

Compania, care sâmbătă a dat în judecată comitatul Alameda din cauza deciziei că fabrica trebuie să rămână închisă, nu a comentat imediat tweetul lui Trump.

Preşedintele doreşte ca economia SUA să fie redeschisă cât mai curând, pentru ca americanii să revină la lucru.

Trump a criticat California de-a lungul anilor, într-o serie de subiecte, între care imigraţia, standardele de eficienţă energetică a vehiculelor, finanţarea căilor ferate de mare viteză şi numeroase probleme legate de mediu.

Trump s-a întâlnit cu Musk în mai multe ocazii, în timpul preşedinţiei sale.

Guvernatorul Californiei, Gavin Newsom, a declarat luni că a vorbit cu Musk în urmă cu câtev zile şi că îngrijorările exprimate de fondatorul Tesla au determinat statul să înceapă reluarea treptată acactivităţilor economice, săptămâna trecută.

Luni seara, oficiali din domeniul sănătăţi din comitatul Alameda au spus că au cunoştină despre faptul că Tesla şi-a reluat activitatea, dincolo de opraţiunile de minim necesare permise în timpul pandemiei şi că a notificat compania că nu poate să îşi desfăşoare activitatea fără un plan aprobat la nivelul comitatului.

În luna ianuarie, Trump a declarat la CNBC că Musk este ”unul dintre marile genii şi trebuie să ne protejăm geniile”.

Weekendul trecut, Musk a avertizat că va muta compania din California în Texas sau Nevada, din cauza închiderii fabricii. Anunţul său a scos în evidenţă concurenţa pentru locuri de muncă şi a declanşat o grabă de a-l atrage pe miliardar din partea statelor care şi-au redeschis economiile mai repede, la încurajarea lui Trump.

Citește și
colaj delia
Imaginea cu Delia din vacanță, într-o rochie diafană, care a atras atenția tuturor. "Dacă merg în rai, vreau să fii tu la poartă"
Imaginea cu Delia din vacanță, într-o rochie diafană, care a atras atenția tuturor. "Dacă merg în rai, vreau să fii tu la poartă"
colaj gina pistol
Gina Pistol, fotografia adorabilă din vacanță, alături de fiica ei Josephine. Cum au fost surprinse cele două
Gina Pistol, fotografia adorabilă din vacanță, alături de fiica ei Josephine. Cum au fost surprinse cele două
colaj de fotografii cu virgil iantu
Cum arată fiica lui Virgil Iantu. Tânăra are 16 ani și se pozează în costum de baie. A moștenit frumusețea de la ambii părinți
Cum arată fiica lui Virgil Iantu. Tânăra are 16 ani și se pozează în costum de baie. A moștenit frumusețea de la ambii părinți
Mai multe articole

Tesla mai are o fabrică de vehicule la Shanghai şi mai construieşte una la Berlin.

În procesul intentat sâmbătă, Tesla acuză comitatul Alameda, unde se află fabrica, că a încălcat constituţia Californiei prin nerespectarea ordinelor guvernatorului Newsom care permit producătorilor să îşi reia operaţiunile.

În trecut, Musk a discutat despre înfiinţarea unei a doua fabrici în SUA, în afara Californiei. În februarie, Musk a solicitat comentarii despre posibilitatea de a înfiinţa o fabrică în Texas.

Sursa : news.ro

Medicul Anthony Fauci, avertisment cumplit: ”Nu există nicio șansă ca noul coronavirus să fie eradicat!” De ce nu pot fi... Peste 300 de persoane, arestate la un festival din nordul Israelului...
Parteneri
Creșterea în greutate la menopauză: soluții ca să previi îngrășarea
Creșterea în greutate la menopauză este de cele mai multe ori inevitabilă, însă acest lucru nu înseamnă că ea nu poate fi ținută sub control. Este nevoie de multă voință, dar și disciplină pentru a-ți păstra silueta și pentru a te simți la fel de bine în corpul tău.
Catine.ro
Ultimele știri