Antena Căutare

Donald Trump cere Californiei să permită Tesla să îşi reia activitatea la fabrica sa de automobile electrice

Preşedintele american Donald Trump a cerut marţi statului California, pe Twitter, să permită Tesla să îşi reia activitatea la fabrica sa de automobile electrice, susţinându-l pe directorul general al companiei, Elon Mosk, care i-a sfidat pe oficialii comitatului care au ordonat ca uzina să rămână închisă din cauza epidemiei de coronavirus, transmite Reuters.

”California trebuie să permită Tesla să îşi deschidă fabrica ACUM. O poate face rapid şi sigur!”, a scris Trump pe Twitter.

Luni, directorul general al Tesla, Elon Musk, a afirmat că singura sa fabrică de vehicule din Statele Unite îşi va relua producţia, sfidând un ordin de a rămâne închisă, afirmând că dacă va trebui ca cineva să fie arestat, acela ar trebui să fie el.

Acţiunile Tesla au crescut marţi cu circa 2%.

Musk a scris ”Mulţumesc”, ca răspuns la mesajul de marţi al preşedintelui Trump.

Compania, care sâmbătă a dat în judecată comitatul Alameda din cauza deciziei că fabrica trebuie să rămână închisă, nu a comentat imediat tweetul lui Trump.

Preşedintele doreşte ca economia SUA să fie redeschisă cât mai curând, pentru ca americanii să revină la lucru.

Trump a criticat California de-a lungul anilor, într-o serie de subiecte, între care imigraţia, standardele de eficienţă energetică a vehiculelor, finanţarea căilor ferate de mare viteză şi numeroase probleme legate de mediu.

Trump s-a întâlnit cu Musk în mai multe ocazii, în timpul preşedinţiei sale.

Guvernatorul Californiei, Gavin Newsom, a declarat luni că a vorbit cu Musk în urmă cu câtev zile şi că îngrijorările exprimate de fondatorul Tesla au determinat statul să înceapă reluarea treptată acactivităţilor economice, săptămâna trecută.

Luni seara, oficiali din domeniul sănătăţi din comitatul Alameda au spus că au cunoştină despre faptul că Tesla şi-a reluat activitatea, dincolo de opraţiunile de minim necesare permise în timpul pandemiei şi că a notificat compania că nu poate să îşi desfăşoare activitatea fără un plan aprobat la nivelul comitatului.

În luna ianuarie, Trump a declarat la CNBC că Musk este ”unul dintre marile genii şi trebuie să ne protejăm geniile”.

Weekendul trecut, Musk a avertizat că va muta compania din California în Texas sau Nevada, din cauza închiderii fabricii. Anunţul său a scos în evidenţă concurenţa pentru locuri de muncă şi a declanşat o grabă de a-l atrage pe miliardar din partea statelor care şi-au redeschis economiile mai repede, la încurajarea lui Trump.

Tesla mai are o fabrică de vehicule la Shanghai şi mai construieşte una la Berlin.

În procesul intentat sâmbătă, Tesla acuză comitatul Alameda, unde se află fabrica, că a încălcat constituţia Californiei prin nerespectarea ordinelor guvernatorului Newsom care permit producătorilor să îşi reia operaţiunile.

În trecut, Musk a discutat despre înfiinţarea unei a doua fabrici în SUA, în afara Californiei. În februarie, Musk a solicitat comentarii despre posibilitatea de a înfiinţa o fabrică în Texas.

Sursa : news.ro

Medicul Anthony Fauci, avertisment cumplit: ”Nu există nicio șansă ca noul coronavirus să fie eradicat!” De ce nu pot fi... Peste 300 de persoane, arestate la un festival din nordul Israelului...
Legume bogate în fibre pe care e indicat să le consumi, potrivit specialiștilor
Consumul de legume aduce o mulțime de beneficii pentru sănătate. De asemenea, poate fi o...
Horoscopul zilei de 7 iunie 2023. Berbecii sunt sfătuiți să se concentreze pe carieră. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 7 iunie 2023 spune că Berbecii sunt sfătuiți să se concentreze pe...
Parteneri
Coșulețe de cartofi Duchesse cu ciuperci și legume
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x