Antena Căutare

Eurobarometru: Europenii vor sa sprijine tarile sarace

In ciuda crizei economice, Europa ar trebui sa continue sprijinirea tarilor in curs de dezvoltare, considera 85% din cetatenii UE. Conform Eurobarometrului realizat pe tema dezvoltarii, 61% din europeni se declara in favoarea maririi ajutoarelor acordate pentru a sprijini oamenii sa iasa din saracie. In acelasi timp, o majoritate de 55% considera ca tarile emergente cu o crestere rapida nu ar mai trebui sa beneficieze de ajutor.

Cei mai multi dintre respondenti (61%) sunt de parere ca ajutoarele ar trebui acordate cu precadere tarilor fragile, care au suferit de pe urma unui conflict sau a unor crize naturale, de exemplu. Europenii cred ca sectorul privat joaca un rol pozitiv in tarile in curs de dezvoltare, in special in ceea ce priveste crearea de locuri de munca (57%), dar, in acelasi timp, se asteapta ca intreprinderile straine sa respecte o serie de norme morale si etice atunci cand investesc (81%).

O majoritate de 53% considera ca principalul obstacol in calea dezvoltarii tarilor sarace este coruptia. Cu toate acestea, numai 44% dintre respondenti ar fi pregatiti sa cheltuiasca personal mai multi bani pentru produsele care sprijina dezvoltarea, cum ar fi produsele din comertul echitabil.

Mai multe detalii, in Income Magazine

foto: Hepta.ro

In Rusia, un pachet de tigari costa un euro. Ce masuri vor lua autoritatile de la Moscova pentru a reduce numarul fumato... Serbia va renunta la integrarea in UE daca va fi obligata sa recunoasca independenta regiunii Kosovo...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x