Antena Căutare

EXCLUSIV! Micutii sirieni refugiati in Turcia stau desculti si abia au ce manca

Traiesc zilnic sub amenintarea bombelor, mananca te miri ce si stau desculti la doua grade Celsius. Este povestea miilor de copii din taberele de refugiati de pe teritoriul Turciei. Razboiul le-a rapit copilaria, fratii sau parintii si chiar daca nu mai au nimic, tot ei sunt cei care ne invata sa zambim.

Plini de noroi, fie desculti, fie cu incaltari vechi si rupte. Asa infrunta celei 5.000 de copii din tabara de refugiati de langa Reyhanli cele doua grade de afara. Poarta aceleasi haine pe care le aveau atunci cand au fugit din orasele distruse de bombe.

Sunt zile in care nu au ce manca. In celelalte, au pe masa o fiertura care tine loc de ciorba. O delicatesa, pentru cei sase copii ai familiei Hassan.

Cei mici nu uita sa fie copii. N-au jucarii, dar la noua ani, Wasim se joaca intr-o groapa cu noroi ca intr-un parc de distractii. Cand nu se joaca, merg la scoala improvizata intr-un cort de campanie. Acolo, copii de toate varstele invata dupa doar cateva carti.

Din cand in cand, sirienii aflati in Turcia ii mai viziteaza sa le inveseleasca ziua. Mohamad merge mereu sa le cante. Este singura alinare pe care le-o poate oferi.

Despre libertate au invatat sa strige si ei, chiar daca de acolo, din tabara de refugiati, glasul lor nu se aude mai departe.

Un strop de spranta le aduc si strainii care ajung in tabara. Copiii ii coplesesc cu afectiunea lor fara sa astepte nimic in schimb. Cei care vor sa ii ajute pe copii din tabara de refugiati de langa Reyhanli pot dona alimente si haine catre Comunitatea Siria Libera din Romania.

Presedintele Georgiei a cazut de pe un podet, direct in apa... Parlamentul Italiei a fost dizolvat, in urma demisiei premierului: Alegeri anticipate, in februarie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x