Antena Căutare

Explozii puternice la o baza navala cipriota: O romanca, printre raniti!

Mai multe explozii puternice au avut loc, in aceasta dimineata, la principala baza navala a armatei cipriote, a anuntat agentia publica CNA, citata de AFP. Bilantul, inca provizoriu, al accidentului, este de 15 morti si peste 40 de raniti. Potrivit Mediafax, se pare ca printre raniti se afla si o romanca. Femeia lucra in zona si este acum internata la spital.

UPDATE 16.15: Ministrul cipriot al Apararii, Costas Papacostas, si-a prezentat demisia presedintelui Demetris Christofias, care a acceptat-o, dupa o serie de explozii soldate cu cel putin 12 morti, care au devastat, luni, o baza navala si o centrala electrica, in sudul acestei insule mediteraneene, relateaza AFP.

Potrivit postului de radio si agentiei CNA, publice, oficiali militari de rang inalt din cadrul Garzii Nationale cipriota greaca si-au exprimat ingrijorarea, in ultimele saptamani, cu privire la conditiile de depozitare a unei incarcaturi de armament iranian, care s-a aflat la originea declansarii accidentului.

Exploziile puternice s-au produs la principala baza navala a armatei cipriote, situata in sudul insulei, in jurul orei locale 6:00 (3:00 GMT). Deflagratiile au avariat locuintele din apropiere si au declansat un incendiu de vegetatie, potrivit televiziunii publice cipriote.

"Acolo se aflau 98 de containere cu explozibil. Doua dintre ele au luat foc si au provocat explozii enorme", a declarat un purtator de cuvant al politiei, citat de agentia publica CNA.

Exploziile au avut ca origine un depozit in care se aflau lazi cu munitie confiscate in 2009 de pe un vas sub pavilion cipriot care plecase din Iran cu destinatia Siria. Doua lazi cu munitii au luat foc, iar in depozit se aflau 98 de astfel de lazi. Incendiul inca nu este sub control, potrivit BBC.

Cea mai mare statie de electricitate de pe insula a fost scosa din functiune in urma incidentului, ceea ce a provocat pene extinse de curent. Uzina electrica Vassilikos se afla in apropiere de baza navala a armatei.

Politia a intrerupt circulatia intre Limassol si Nicosia.

Sursa: Jurnalul National

Foto: Intactimages / EPA

The Mirror: News of the World a incercat sa obtina date despre convorbirile victimelor de la 11 septembrie... VIDEO! Epidemie de Norovirus, in Germania...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x