Antena Căutare

Dezinfectant Dior? Fabricile de parfumuri și cosmetice de lux vor produce geluri dezinfectante pentru spitalele din Franța

Compania LVMH, care deține mărci de lux precum Luis Vuitton, Christian Dior și Givenchy, a anunțat că va produce, în fabricile sale de parfumuri și cosmetic de lux, gel dezinfectant gratuit pentru spitalele naționale din Franța, cu scopul de acombate extinderea coronavirusului.

Dezinfectant Dior? Fabricile de parfumuri și cosmetice de lux vor produce geluri dezinfectante pentru spitalele din Franța
Compania care deţine mărcile de lux Christian Dior şi Givenchy va produce gel dezinfectant gratuit pentru Franţa

Compania franceză LVMH se pregătește să dea startul producției de gel dezinfectant în trei dintre fabricile sale dedciate parfumurlor și cosmeticelor de lux, urmând să fie distribuite gratuit spitalelor din Franța.

Doisprezece tone vor fi produse până la finalul acestei săptămân, în loc de esențele parfumate specifice Christian Dior, Guerlain sau Givenchy.

LVMH deține mărci precum Dior, Sephora, Fendi, Givenchy, BVLGARI și MORE, dacă vorbim despre parfumuri și cosmetice, dar portofoliul include și alte branduri consacrate: Moet & Chandon, Hennessy, Louis Vuitton și Tiffany.

Citește și: Cum arată ambulanța prototip pentru coronavirus, construită la o fabrică din Cluj

"Toate unitățile de producție de mărci de parfumuri și cosmetice din Franța vor fabrica, începând de luni, geluri dezinfectate hidroalcoolice în cantități cât se poate de mari.", a transmis grupul într-un comunicat. Aceste geluri vor fi donate autorităților sanitare franceze, "de preferat" celor din Paris, adaugă comunicatul.

"Prin această inițiativă cetățenească, LVMH vrea să-și aducă contribuția în a raspunde riscului de penurie a acestor produse în Franța și să permită unui număr cât mai mare de persoane să adopte obiceiuri bune, recomandabile, pentru a se proteja de propagarea coronavirusului", se mai spune în comunicat, care precizeaza că inițiativa va fi menținută "cât timp va fi necesar", în coordonare cu autoritățile sanitare.

Totodată, ministrul Sănătății, Oliver Veran a declarat duminica aceasta că 120 de oameni au murit până acum în Franța, față de 91 înregistrați în ziua precedentă, transmite Reuters. Numărul cazurilor confirmate a crescut exponențial de la 4.449 sâmbătă, la 5.400 duminică.

Citește și: Măsuri Excepționale - România a intrat, astăzi, în stare de urgență! Ce se va întâmpla în toată țara

Pe de altă parte, ministrul economiei, Bruno Le Maire, a declarat faptul că Franța nu riscă să rămână fără produse de baza și promite să continue aprovizionarea tuturor magazinelor, pentru a face față cererii, relateaza EFE.

"Vreau să confirm că securitatea francezilor în ceea ce privește produsele alimentare și de primă necesitate este garantată și va continua să fie garantată în zilele și saptamanile ce vor urma.", a insistat el, în contextul în care, în prima zi după ce guvernul a ordonat închiderea tuturor centrelor comerciale care nu se încadrau drept „esențiale”, în supermarketurile din țară s-au format cozi interminabile și o mare afluență de clienți.

Citește și: Nu scăpăm de coronavirus nici dacă vine vara. Expert al OMS, afirmație îngrijorătoare: ”Nu există nici o dovadă că virusul COVID-19 își va opri răspândirea!”

Le Maire asigură că peste 90% din produse sunt disponibile și că nu există riscul unei penurii de mărfuri esențiale.

"Este posibil ca într-un mare supermarket să găsiți doar o marcă sau două de paste, însă le veți găsi, nu există niciun lips.", a insistat el, invitându-i pe francezi să facă cumpărături așa cum fac în mod obișnuit, excluzând posibila impunere a măsurilor de raționalizare.

Avertisment îngrijorător lansat de experți în sănătate: ”Criza declanșată de coronavirus ar putea dura până în primăvara... Coronavirus - Argentina îşi închide frontierele până la 31 martie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x