Antena Căutare

Fidel Castro: Romii expulzati din Franta sunt victime ale unui "Holocaust rasial"

Liderul cubanez Fidel Castro a apreciat vineri ca romii expulzati de Franta sunt victimele unui "alt fel de Holocaust rasial", relateaza AFP.

"Ultimul lucru la care ne-am fi putut astepta este aceasta noua expulzare a tiganilor francezi, victime ale cruzimii extremei-dreapta franceze, care a afectat deja 7.000 dintre ei. Sunt victimele unui alt fel de Holocaust rasial", a spus Castro, intr-un mesaj citit dupa prezentarea partii a doua a autobiografiei sale.

Fostul presedinte comunist, in varsta de 84 de ani, a facut referire la repatrierea romilor din Franta catre Romania si Bulgaria, condamnata de institutiile europene.

Comisarul pentru drepturile omului din cadrul Consiliului Europei, Tohmas Hammarberg, a afirmat miercuri, intr-un mesaj publicat in contul sau de Twitter, ca retorica impotriva romilor este similara cu termenii folositi in trecut de nazisti si de regimurile fasciste, insa joi a declarat ca mesajul sau nu viza Parisul.

Parlamentul European a adoptat o rezolutie prin care solicita Frantei si altor state UE "sa suspende imediat toate expulzarile de romi".

Ministrul francez pentru Imigratie, Eric Besson, a afirmat ca, in perioada 1 ianuarie - 26 august, 8.313 romani si bulgari au fost repatriati din Franta, marea majoritate voluntar, in timp ce in 2009 numarul repatrierilor a fost de 9.875.

Inca 5 sinucideri la France Telecom. S-a ajuns la 58 de cazuri in ultimii doi ani... Tragedie intr-un club din Buenos Aires...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x