Antena Căutare

Focare de antrax, depistate la granita Serbiei cu Romania. Au fost instituite zone de carantina in doua sate

Inspectorii Ministerului sarb al Agriculturii a depistat doua focare de antrax la o serie de ferme din nord-est-ul tarii, la 20 de kilometri de granita cu Romania, informeaza Adevarul.


Pana la momentul actual, doua persoane au fost spitalizate, dupa ce au intrat in contact cu un animal care a murit de la antrax.

Mai mult decat atat, autoritatile au depistat mai multe cazuri de antrax si in satul bulgar Ieni Kadin, situat in apropiere de frontiera cu Turcia, potrivit sursei cirare. Animalele infectate au fost sacrificate de autoritati, care au instituit o zona de carantina.

Antraxul este raspandit pe tot globul ca fiind o boala cu o incidenta mai mare in locurile umede, mlastini, zone inundabile, unde pot fi transportatii sporii bacteriei (forma de rezistenta) care provin din cadavrele animalelor imbolnavite de antrax.

In asemenea regiuni infectate prin spori, bacilul antraxului poate sa persiste in pamant zeci de ani, aceste locuri fiind denumite pasuni blestemate cu imbolnaviri mai numeroase in primavara si in anii cu precipitatii abundente.

sursa:Antena3

foto: bepast.org

Sorin Oprescu vine in ajutorul romilor din Italia... O dispecera a primit un apel pentru un copil care se ineca fara sa stie ca era fiul ei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x