Antena Căutare

Franta se opune aderarii Romaniei in spatiul Schengen

Franta vrea amanarea aderarii Romaniei in spatiul Schengen. Secretarul de stat francez Pierre Lellouche, a declarat ca subiectul trebuie luat in discutie abia in vara anului viitor, informeaza AFP. Termenul luat in calcul initial era martie 2011.


Secretarul de stat a evocat ca motive pentru aceasta amanare lupta impotriva coruptiei si "supravegherea reala si eficienta a frontierelor exterioare UE".

Lellouche a mai vorbit si despre "cresterea observata a fluxului de imigranti ilegali prin Turcia catre frontierele bulgare si romane".

"Frontiera romano-moldoveneasca este in continuare controlata deficitar din cauza acordarii cetateniei romane moldovenilor, a gaurii neagre reprezentate de teritoriul transnistrean separatist si a nivelului de coruptie din Ucraina vecina", a adaugat acesta.

"Aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen va fi o decizie politica a Consiliului, luata in unanimitate", a concluzionat secretarul de stat francez.

Franta a fost criticata dur in aceasta vara in Europa pentru expulzarea romilor catre Romania si Bulgaria. Cu toate acestea, Lellouche a deplans incapacitatea Guvernului roman de a lua masuri eficiente pentru integrarea acestei comunitati.



Londra: Militanta romanca pentru drepturile romilor, condamnata la inchisoare pentru frauda... George W. Bush, amintiri din presedintie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x