Antena Căutare

GALERIE FOTO! Grecia paralizata de o greva generala. Violente la Atena intre protestatari si politie

O greva generala de 48 de ore va paraliza incepand de astazi Grecia, populatia tarii fiind chemata sa protesteze impotriva masurilor de austeritate.

UPDATE! Mai multe ciocniri au izbucnit intre grupuri de tineri si politie in apropierea parlamentului.



Aproximativ 125.000 de persoane demonstreaza miercuri, in prima zi a grevei generale de 48 de ore, la Atena, Salonic (nord) si in alte orase ale tarii, potrivit politiei, un numar record de la inceputul crizei datoriilor, in 2010.



In orice caz, asa spera cele doua mari sindicate ale tarii, Adely (functionari) si GSEE (sector privat), care au lansat apelul la greva si care critica o politica menita, in opinia lor, „sa distruga societatea si sa arunce tara in haos".

Este a cincea greva generala de la inceputul anului si a doua de 48 de ore de la sfarsitul lunii iunie. In acest timp, Parlamentul de la Atena examineaza noul pachet de austeritate, a carui adoptare este prevazuta pentru maine, inaintea summitului european de la sfarsitul saptamanii.

Pe langa o crestere a impozitelor pentru privati, proiectul de lege prevede, de asemenea, trecerea in somaj tehnic a 30.000 de salariati din sectorul public pana la sfarsitul acestui an si o grila unica de salarizare pentru bugetari.

Pe acest fundal, cancelarul german, Angela Merkel, presedintele Consiliului european, Herman Van Rompuy si seful executivului UE, Jose Manuel Barroso, vor asista, alaturi de crema lumii financiare europene la gala de adio a celui care a condus in ultimii ani Banca centrala europeana (BCE), Jean-Claude Trichet. El isi incheie mandatul la sfarsitul acestei luni, in plina incertitudine privind viitorul zonei euro.

Cinci curse de pe Aeroportul Otopeni, anulate din cauza grevei generale din Grecia

Cinci curse care trebuiau sa plece, miercuri, de pe Aeroportul Otopeni spre Atena si Salonic au fost anulate din cauza grevei generale a sindicalistilor din Grecia, a declarat pentru Mediafax purtatorul de cuvant al aeroportului, Valentin Iordache.

Purtatorul de cuvant al Aeroportului "Henri Coanda" Otopeni a precizat ca este vorba de doua curse Olympic Airlines pe ruta Atena - Bucuresti si retur, doua curse ale companiei Tarom, tot intre Bucuresti si Atena, si o alta cursa Tarom Bucuresti - Salonic si retur.

Iordache a mai spus nicio cursa de pe Aeroportul Baneasa nu a fost anulata din cauza grevei din Grecia.

foto: EPA/ Intact Images

Confruntari violente intre kurzi si turci: 29 de soldati si politisti, ucisi in ultimele 24 de ore... VIDEO! Tabara ilegala, demolata cu forta in Marea Britanie. Confruntari violente intre romi si fortele de ordine...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x