Antena Căutare

Garda iraniana pentru liderul sirian Bashar al-Assad

Soldati din faimoasa Garda Revolutionara din Iran sunt angrenati in "sistemul defensiv” cu ajutorul caruia presedintele sirian Bashar al-Assad se mentine la putere, in ciuda protestelor de strada ce-l vizeaza. Asta sustine Partidul Reformei din Siria, o formatiune de opozitie cu sediul la Washington.

Potrivit publicatiei World Tribune, reprezentanti ai partidului spun ca in Siria se afla 10.000 de militari din cadrul fortei de elita a regimului de la Teheran. Mai mult, membrii gruparii ar fi "preluat controlul efectiv al tarii in ultima saptamana" iar cartierul lor general se afla la Homs, o provincie situata in centrul tarii. Printre militarii iranieni "detasati" in tara vecina se afla experti in rachete, dezvoltare nucleara, securitate si pregatire militara.

Partidul sirian al Reformei afirma ca, intr-o prima faza, Garda Revolutionara a monitorizat protestele impotriva regimului de la Damasc. Incepand din 4 aprilie, iranienii ar fi preluat insa controlul operatiunilor de securitate, inclusiv protejarea familiei Assad. In plus, iranienii monitorizeaza telefoanele si deplasarile inaltilor oficiali guvernamentali sirieni iar toti generalii armatei siriene ar fi supravegheati atent de Garda Revolutionara, care se teme de o lovitura militara. "Siria a devenit cea de-a 32-a provincie a Iranului", a declarat purtatorul de cuvant al Partidului Reformei, Farid Ghadry.

Citeste si Jurnalul!

Wikileaks: Polonia se temea ca devenise "un inconvenient" pentru SUA, in 2009... Washington Post: Un numar foarte mare de tineri din Romania ar putea fi rasisti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x