Antena Căutare

Gazele, arma lui Vladimir Putin: Rusia spune NU liberalizarii exporturilor

Premierul Vladimir Putin a declarat ca Rusia nu are intentia sa renunte la monopolul detinut prin intermediul grupului Gazprom in ceea ce priveste exporturile de gaze naturale, in pofida presiunilor Uniunii Europene.

„Pentru moment, Rusia exclude liberalizarea exporturilor", a declarat Vladimir Putin, adaugand ca "deocamdata, din motive evidente, nu o facem, pentru a nu destabiliza piata". Putin a subliniat ca, din pozitia de monopol, Rusia poate vinde mai mult carburant la un pret mai mic.

Totodata, Putin a recunoscut ca Uniunea Europeana incearca sa determine Rusia sa renunte la acest monopol. „Partenerii nostri ne imping catre un asemenea pas, prin efectuarea de perchezitii la sediile Gazprom din Europa", a spus el.

Saptamana trecuta, Comisia Europeana a intreprins o serie de inspectii surpriza la companiile din sectorul european al gazelor naturale, ancheta vizand in primul rand Gazprom. Potrivit unor surse europene, Gazprom este suspectat de incalcarea reglementarilor antimonopol.

Foto: Intactimages

Ungurii refuza inchiderea fabricii Nokia de la Komarom. Guvernul maghiar aloca 9 mil. € pentru firma finlandeza... FOTO! Incepe lupta pentru presedintia SUA: Vezi candidatii republicani!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x