Antena Căutare

Gazprom: „Romania vrea sa participe la South Stream“

Oficialii gigantului ener­­getic rus Gazprom au declarat la finele sapta­manii trecute ca Romania este in continuare inte­re­sata sa participe la pro­iectul de constructie a gazoductului South Stream.

Pozitia auto­ri­ta­ti­lor de la Bucuresti a fost reafirmata cu ocazia unei vizite efectuate in Ro­ma­nia de catre o delegatie de la Moscova condusa de Leonid Chugunov, seful Departamentului pentru managementul South Stream, potrivit unui comunicat Gazprom. Autoritatile romane n-au anuntat, insa, nimic despre asta.

Intalnirea cu reprezentantii romani vine dupa o vizita pe care fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu, a facut-o in luna iunie in capitala rusa, unde a negociat cu reprezentantii companiei ruse eventualele colaborari in domeniul energetic.

Conducta, ce va fi dezvoltata de Gazprom si de grupul italian Eni, va transporta gazul din Rusia in Europa Occidentala, iar investitia totala este estimata la peste 20 de miliarde de dolari. South Stream va fi concurentul direct al proiectului Nabucco, sprijinit de Uniunea Europeana si de SUA, si la care Romania este parte.

La inceputul acestei luni, premierul rus Vladimir Putin a declarat ca magistrala de transport Nabucco nu are mari sanse de succes din lipsa surselor de alimentare cu gaz.

Sursa: Financiarul

Berlusconi se tine de bancuri...cu Hitler... Confruntari violente la Moscova si in Caucazul rusesc...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x