Antena Căutare

Germania: Pentru prima data, biserica protestanta le-a implinit visul de a fi sot si…sot

O biserica protestanta din Germania a oficiat prima casatorie intre persoane de acelasi sex, informeaza postul regional Hesse. Uniunea dintre cei doi a fost inscrisa si in registrul casatoriilor Bisericii

Doi barbati, Rüdiger si Christoph Zimmermann, s-au casatorit intr-o biserica protestanta de la Seligenstadt, in apropiere de Frankfurt, conform unor imagini difuzate de postul public de televiziune ARD.

Inca din luna iunie, biserica protestanta din Hesse si Nassau a anuntat ca intentioneaza sa oficieze casatorii intre persoane de acelasi sex si sa le inscrie in registrele religioase pentru casatorii. De peste sase ani, cuplurile de persoane de acelasi sex puteau sa beneficieze, deja, de o binecuvantare, in cadrul unei ceremonii, in aceasta regiune.

In Germania, casatoria civila intre persoane de acelasi sex nu exista, ca atare, insa perechile homosexuale isi pot oficializa relatia, incepand din 2001, incheind un "contract de comuniune de viata". Acest act ofera drepturi asemanatoare cu cele oferite prin casatorie, mai putin in domeniul fiscal sau al adoptiei.

Sute de mexicani au trecut ilegal granita cu SUA folosind cuvinte cheie... Printul Johan Friso al Olandei a murit, la 44 de ani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x