Antena Căutare

Gibraltarul poate opri Brexit-ul! Ce se va întâmpla dacă liderii europeni nu ajung la un consens

Premierul spaniol, Pedro Sanchez, a avertizat vineri că summitul european prevăzut duminică "foarte probabil" nu va avea loc dacă ţara sa nu obţine un acord privind enclava britanică Gibraltar, transmite AFP.

Premierul spaniol, Pedro Sanchez, a avertizat vineri că summitul european prevăzut duminică "foarte probabil" nu va avea loc dacă ţara sa nu obţine un acord privind enclava britanică Gibraltar, transmite AFP.

"Garanţiile încă nu sunt satisfăcătoare, deci Spania îşi menţine veto-ul la acordul pentru Brexit", a declarat liderul socialist în cursul unei conferinţe de presă la Havana, iar "dacă nu există un acord (privind Gibraltarul), este clar ce se va întâmpla, foarte probabil Consiliul European nu se va ţine."

Spania solicită un angajament 'scris' al Londrei cu privire la Gibraltar înaintea summitului extraordinar din 25 noiembrie pentru parafarea acordului privind termenii retragerii Regatului Unit din blocul comunitar şi a declaraţiei politice privind viitoarele relaţii dintre UE şi Londra, a anunţat vineri secretarul de stat spaniol pentru afaceri europene Luis Marco Aguiriano, informează AFP.

Spania a ameninţat că se va opune 'acordului de divorţ' privind Brexit-ul dacă dreptul său de veto asupra relaţiei viitoare între UE şi enclava britanică Gibraltar nu este recunoscut în scris.

La rândul său, purtătoarea de cuvânt a guvernului spaniol, Isabel Celaa, a subliniat vineri că un acord privind Brexit-ul trebuie să precizeze clar faptul că Madridul va avea un cuvânt direct de spus asupra modului în care viitoarea relaţie dintre UE şi Londra va avea impact asupra Gibraltarului, iar acest lucru va trebui să fie discutat la nivel bilateral.

Alertă! Un cutremur de 5,3 grade s-a produs în zona nucleară și tragedia a fost la un pas să se repete... Ciocniri violente și gaze lacrimogene! Zeci de mii de oameni au ieșit în stradă să protesteze...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x