Antena Căutare

Grecia: Premierul Papandreou a demisionat! Vezi posibilii succesori!

Premierul elen, Giorgios Papandreou, si-a prezentat demisia, lasand locul liber pentru un nou Guvern al consensului politic, informeaza AFP.

UPDATE 20.50: Numele noului premier grec nu va fi anuntat inaintea unei noi reuniuni a liderilor partidelor si a presedintelui, care se va desfasura joi, anunta Presedintia Greciei, citata de AFP.

Reuniunea de miercuri seara a liderilor partidelor a fost intrerupta si va fi reluata joi la ora 8.00 (8.00, ora Romaniei), conform unui comunicat oficial al presedintelui Carolos Papoulias.

Presa din Grecia vehiculeaza cinci numele care i-ar putea lua locul lui Giorgios Papandreou:

Lucas Papademos este cel mai succesor. In varsta de 64 de ani, acesta a fost guvernator al Bancii Greciei, in perioada 1994-2002, post din care a contribuit la aderarea tarii la zona euro, iar ulterior a devenit vicepresedinte al Bancii Centrale Europene (BCE).

Panagiotis Roumeliotis, un profesor universitar, este reprezentantul Greciei la Fondul Monetar International (FMI) si este si el in carti. Roumeliotis a fost de mai multe ori ministru in anii '80, cand la putere se afla Andreas Papandreou, tatal premierului grec in exercitiu.

In acelasi timp Nikiforos Diamandouros este un apropiat al fostului premier socialist Costas Simitis (1996-2004) si, de la 1 aprilie 2003, este avocatul european al poporului.

Ioannis Koukiadis, in varsta de 71 de ani, este presedintele nou infiintatului Comitet de privatizare grec, creat pentru gestionarea programului cerut de creditorii Greciei. El a studiat dreptul la Salonic, Paris si in Germania si este deputat european al Pasok (socialisti).

Iar Vasilios Skouris este, din octombrie 2003, presedintele Curtii Europene de Justitie (CEJ) de la Luxemburg. El a fost, deja, ministru in doua Guverne de tranzitie, in 1989 si 1996.

UPDATE! Cutremur de 5,7 grade, in Turcia: mai multe cladiri s-au prabusit... Somerii, obligati la munca voluntara 30 de ore pe saptamana!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x