Antena Căutare

Grecii au ajuns sa isi amaneteze bunurile din cauza crizei financiare

Grecii au ajuns sa isi amaneteze bunurile din cauza crizei financiare iar fenomenul a luat amploare si s-a extins la bijuterii si iahturi, masini, pe care proprietarii nu prea au sanse sa le mai vanda, conform publicatiei Kathimerini. Bunurile ajung sa fie vandute in tari precum Germania.

"M-am intalnit cu un prieten somer si l-am intrebat cum se descurca ", a scris un grec, pe contul de Twitter.

Afacerile amaneturilor au inceput in Grecia anul trecut, odata cu declansarea crizei datoriilor, insa schimbarile au fost destul de mari in ultimul an.

"La inceputurile crizei, oamenii isi amanetau bunurile cu speranta ca le vor recupera mai tarziu. Acum, insa, nu mai cred ca vor face rost de bani pentru a le rascumpara", a spus proprietarul unui amanet.

Kathimerini mai noteaza ca piata se dezvolta si ca zeci de noi magazine se deschid in intreaga tara. Pe mai multe artere comerciale ale marilor orase, singurele magazine carora afacerile le merg bine sunt amaneturile.

Sursa: Antena3

Foto: Intactimages / EPA

Borisov: Romania si Bulgaria vor adera la Schengen in 2012... Muammar Gaddafi, cel mai bogat om din lume? Vezi ce avere avea dictatorul!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x