Anonymous, celebra grupare de hackeri care și-au oferit și ei sprijinul, pe partea de atac cibernetic și spargere a unor baze de date rusești, devoalează noi informații în cee ace privește planul de atac al Rusiei în Ucraina.
Hackerii au publicat documente în care sunt specificate datele invaziei rusești, dar și hărțile cu țintele militarilor trimiși de Putin.
Anonymous au devoalat planurile de invazie a Rusiei
“Documentele preluate de la trupele ruse arată că războiul din Ucraina a fost aprobat pe 18 ianuarie și că planul inițial de a lovi Ucraina presupunea un atac între 20 februarie și 6 martie”, au scris hackerii pe contul lor de Twitter.
Pe una dintre cele două hărți descoperite de hackerii de la Anonymous, apare scris “Flota Mării Negre”, iar pe cea de-a doua hartă scrie “Harta de lucru”. Deși informațiile hackerilor sunt unele extrem de valoroase, ei nu pot dovedi autenticitatea documentelor.
Michael Horowitz, analist de securitate, a scris pe Twitter că acele documente au fost găsite de Ministerul Apărării de la Kiev “pe teren”.
Invazia Rusiei a început în dimineața zilei de 24 februarie.
Hackerii Anonymous amenință în continuare Rusia
Grupul de hackeri Anonymous a declarat „război cibernetic” Rusiei. Gruparea a anunțat că este responsabilă pentru atacul cibernetic asupra site-ul web al canalului rus RT și, ulterior, a informat că a „spart„ baza de date a Ministerului Apărării din Rusia. Iată cu ce se ocupă gruparea de hackeri și ce cauze au mai avut de-a lungul anilor.
De asemenea, grupul Anonymous a ținut să evidențieze că toate secretele deținute de Rusia pot deveni publice dacă războiul din Ucraina nu va înceta, iar drepturile fundamentale ale omului nu vor fi respectate.
„Salutări cetățenilor din toată lumea. Ăsta e un mesaj pentru Vladimir Putin, de la Anonymous. Domnule Putin, te vei confrunta cu atacuri cibernetice fără precedent din toate colţurile lumii. Membrii Anonymous au declarat război cibernetic regimului tău agresiv”, a transmis grupul de hackeri liderului rus, duminică dimineață, pe contul de Twitter.
Gruparea a devenit celebră pentru prima dată în 2008, când a declanșat atacuri cibernetice asupra Bisericii Scientologiei. S-a întâmplat după ce instituția a încercat să elimine de pe internet un videoclip controversat al starului Tom Cruise, în care vorbea despre credințele sale religioase.
În 2010, se credea că Anonymous este responsabil pentru atacurile cibernetice asupra Visa, MasterCard și PayPal, după ce firmele de servicii financiare au blocat donațiile către controversatul WikiLeaks.