Antena Căutare

Guvernul ceh anunţă închiderea frontierelor începând de luni

Guvernul ceh a anunţat vineri că închide frontierele atât străinilor care vor să intre în ţară, cât şi cehilor care vor să plece în străinătate, începând de luni, pentru a stopa astfel răspândirea noului coronavirus, relatează AFP.

”Decretăm o interdicţie de intrare pe întregul teritoriu a străinilor, începând de la miezul nopţii de duminică spre luni (luni, 1.00, ora României), cu excepţia celor care dispun de un statut de rezident sau de un titlu de sejur de peste 90 de zile”, a anunţat premierul ceh Andrej Babis într-o conferinţă de presă televizată, la finalul unei şedinţe extraordinare a Guvernului, relatează Reuters.

Ministrul său de Interne Jan Hamacek a precizat că cetăţenii cehi nu vor mai fi autorizaţi să plece în străinătate, cu câteva excepţii, între care muncitori transfrontalieri.

”Începând de la miezul nopţii de duminică (spre luni), interzicem tuturor străinilor intrarea în Republica cehă şi, în acelaşi timp, tuturor cetăţenilor cehi ieşirea de pe teritoriul ceh”, a anunţat în faţa presei ministrul ceh de Interne Jan Hamacek.

Babis a dat asigurări că niciuna dintre aceste măsuri implementate în lupta împotriva crizei sanitare nu va afecta importurile alimentare şi a precizat că nu este necesar ca cehii să-şi facă provizii de produse alimentare.

În total 117 cazuri de contaminare cu noul coronavirus s-au înregistrat până în prezent în acest stat membru al Uniunii Europene (UE).

Sursa : news.ro

Harababură mondială şi reacţii dispersate în faţa pandemiei noului coronavirus... Franţa interzice adunările de peste 100 de persoane, în lupta împotriva noului coronavirus...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x