Antena Căutare

Holera a ajuns si in Port-au-Prince

Epidemia de holera din Haiti a atins capitala tarii, Port-au-Prince, unde mii de oameni traiesc in tabere improvizate dupa cutremurul din ianuarie. Guvernul a calificat epidemia drept "o problema de securitate nationala".

De la declansarea epidemiei, in urma cu cateva saptamani, holera a ucis 600 de oameni, iar expertii cred ca numarul bolnavilor de holera poate ajunge la 270.000.

Cutremurul devastator care a zguduit statul Haiti in luna ianuarie a lasat peste un milion de oameni fara adapost, scrie antna3.ro. Multi dintre ei traiesc si acum in tabere de refugiati, in conditii jalnice.

Ca si cum asta nu era de ajuns, tara a fost lovita recent, si de un uragan. Ciclonul Tomas a maturat zonele de coasta. Mai multe tabere pentru sinistrati au fost inundate, iar conditiile de viata ale refugiatilor au devenit aproape insuportabile. Imediat, a izbucnit epidemia de holera.

Guvernul a calificat epidemia drept "o problema de securitate nationala".

Sursa: Jurnalul National

Transplanturi ilegale cu organe de la romani si brazilieni, la o clinica din Africa de Sud... Copii romani orfani, vanduti in Italia pe mii de euro...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x