Antena Căutare

HRW critica expulzarea romilor din Franta si Italia

Campania de expulzare a taberelor de romi din Franta si Italia ramane un subiect delicat, ce se afla la limita dintre lege si rasism. Human Rights Watch (HRW) a publicat luni un raport anual in care atentioneaza asupra discriminarii cu care se confrunta romii din Uniunea Europeana.

Desi Comisia Europeana a adoptat in premiera un document in care cere combaterea marginalizarii si integrarea sociala a rromilor, tarile vest-europene continua repatrierile fortate, atentionaza HRW.

Organizatia aminteste de campania desfasurata de autoritatile franceze, in care peste 1000 de rromi au fost expulzati catre Romania si Bulgaria, 128 de tabere fiind desfiintate. De asemenea, sunt criticate masurile disperate luate de Franta, precum cea prin care se ofera stimulente banesti rromilor pentru a parasi tara.

Conform HRW, violentele care au la baza rasismul sau xenofobia au luat amploare. De asemenea, organizatia a avertizat asupra atitudinii ostile afisate de Italia, unde rromii traiesc in conditii deplorabile iar conceptul de intergrare sociala a acestui grup etnic a disparut cu desavarsire.

Organizatia non-guvernamentala a subliniat ca avem de-a face cu o crestere a intolerantei, ce se manifesta prin succesul electoral al partidelor de dreapta, in a caror program se regasesc masuri rapide si dure impotriva rromilor. Mai mult, Human Rights Watch a manifestat ingrijorare privind politicile abuzive de combatere a terorismului, accesul inechitabil la azil si protectia inechitabila impotriva discriminarii.

Revolutia din Tunisia continua: 3 colaboratori ai presedintelui Ben Ali, arestati... Un roman a primit o bursa de 1,3 milioane de euro pentru a studia fenomenul tsunami!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x