Antena Căutare

Medicii ar fi găsit leacul miraculos! Încep testele pe oameni ale primului vaccin împotriva coronavirus

Primele doze de vaccin împotriva noului tip de coronavirus urmează să fie testate pe oameni, în cadrul unor studii clinice făcute în China. Potrivit cercetătorilor, tratamentele pentru combaterea bolii Covid-19 sunt în lucru.

Medicii ar fi găsit leacul miraculos! Încep testele pe oameni ale primului vaccin împotriva coronavirus
Vaccinul pentru coronavirus urmează să fie testat pe oameni | Profimedia

China va testa vaccinuri contra noului coronavirus în cadrul unor studii clinice care ar putea debuta la sfârşitul lunii aprilie, au anunţat autorităţile vineri. Cercetători din întreaga lume lucrează în prezent la tratamente pentru combaterea bolii Covid-19, care a apărut pentru prima dată în luna decembrie în China.

75.000 de oameni, infectați în China cu Covid-19

Aproximativ 75.000 de persoane au fost infectate în China continentală (cu excepţia Hong Kong şi Macao), dintre care peste 2.200 au murit. În restul lumii, 11 decese şi 1.100 de cazuri de infecţie au fost înregistrate în aproximativ 25 de state.

Citește și: Coronavirus în România. În casa bărbatului din Gorj, infectat Covid-19, mai sunt șapte persoane, toate cu rezultat negativ

"Mai multe echipe de cercetători apelează la diferite tehnici pentru producerea unui potenţial vaccin", a indicat Xu Nanping, viceministru al Ştiinţei şi Tehnologiei. ''Primul va face obiectul unor studii clinice la sfârşitul lunii aprilie'', a precizat el în cadrul unei conferinţe de presă la Beijing.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a estimat marţi că este nevoie de cel puţin un an pentru obţinerea unui produs utilizabil pe scară largă, notează cbsnews.com. ''Vaccinul este ceva pe termen lung, deoarece ar putea dura până la 12 sau 18 luni", a spus directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, adăugând că aceasta reprezintă ''pregătirea pentru cea mai gravă situaţie''.

Citește și: Italianul de 71 de ani infectat cu coronavirus, care a fost în România, declarații în exclusivitate! Înregistrare tulburătoare! „Am ajuns cu febră” – Video

Cercetătorii chinezi utilizează mai multe procedee pentru punerea la punct a unui vaccin, a declarat Zeng Yixin, director adjunct al Comisiei Naţionale de Sănătate. Printre aceste metode se numără utilizarea unui coronavirus inactivat, utilizarea ingineriei genetice pentru a produce proteine care acţionează ca antigen, sau modificarea vaccinurilor antigripale, a detaliat Zeng.

Medicamente împotriva coronavirusului, testate. Primele rezultate, în trei săptămâni

Tedros Adhanom Ghebreyesus a declarat joi seara în cadrul unei informări de presă la Geneva că oamenii de ştiinţă chinezi testează două medicamente antivirale împotriva noului coronavirus, iar rezultatele preliminarii sunt aşteptate în trei săptămâni. El a făcut referire la studii clinice asupra unei combinaţii din medicamentele antivirale ritonavir şi lopinavir, vândute sub numele de marcă Kaletra de AbbVie Inc, şi la un medicament antiviral experimental, remdesivir, de la Gilead Sciences Inc din SUA, conform Reuters.

Epidemie de coronavirus în Europa

Italia este cea mai afectată țară de noul coronavirus, sunt 14 morți și peste 500 de oameni testați pozitiv cu Covid-19. Și țări precum Germania, Franța, Spania, Austria, Elveția, Bulgaria, România sau Grecia se confruntă cu noul virus.

Coronavirus în Italia. A crescut numărul deceselor în nordul Peninsulei... Istoricul Radu Ioanid, numit ambasador al României în Israel de preşedintele Klaus Iohannis...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x