Antena Căutare

Iranul a executat prin spanzurare o olandeza, condamnata pentru trafic de droguri

O femeie cu cetatenie iraniana si olandeza a fost executata sambata dimineata, in baza unei condamnari pentru trafic de droguri, a anuntat procuratura din Teheran, citata de site-ul televiziunii de stat iraniene, relateaza AFP.

"O traficanta de droguri numita Sahra Bahrami (...), care a fost condamnata pentru ca a vandut si a detinut droguri, a fost spanzurata sambata dimineata", precizeaza comunicatul citat de televiziunea iraniana.

In data de 5 ianuarie, Olanda a cerut clarificari privind siutatia femeii, exprimandu-si "ingrijorarea" in legatura cu cazul acesteia.

Sahra Bahrami, in varsta de 46 de ani, a fost condamnata la moarte in data de 2 ianuarie, conform declaratiilor fiicei acesteia, citate de postul de radio national olandez.

Arestata la Teheran in decembrie 2009, in timp ce participa la o manifestatie impotriva guvernului, ea era judecata si pentru apartenenta la un grup armat care se opune guvernului, riscand o condamnare la moarte si in acest proces.

Autoritatile olandeze nu au fost in masura sa confirme informatiile privind executia.

"Nu pot confirma; presa iraniana este cea care a facut anuntul, iar noi nu am fost inca abordati de autoritatile iraniene", a declarat, sambata dimineata, Bengt van Loosdrecht, purtator de cuvant al Ministerului olandez de Externe.

Sursa: Antena3

UPDATE! Egiptul, in prag de revolutie. Zeci de mii de oameni, in strada... Ion Pacepa critica discursul lui Obama despre reforma sanatatii: Americanii nu sunt obisnuiti cu spaga...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x