Antena Căutare

Iranul ameninta ca inchide stramtoarea Ormuz, in cazul unor noi sanctiuni

Stramtoarea Ormuz, pe unde trece circa 40% din traficul maritim petrolier mondial, va fi inchisa pentru tranzitul aurului negru in cazul in care se vor impune sanctiuni impotriva exporturilor petroliere iraniene, a avertizat marti seara un inalt oficial iranian, citat de agentia de presa Irna, informeaza Deutsche Welle.

"Daca vor fi adoptate sanctiuni impotriva petrolului iranian, nicio picatura de petrol nu va tranzita stramtoarea Ormuz", a afirmat prim-vicepresedintele iranian, Mohammad Reza Rahimi.

"Nu avem niciun chef de ostilitati sau de violente (...), dar dusmanii vor renunta la comploturile lor doar in ziua in care ii vom pune la punct", a adaugat acesta.

Statele Unite si o serie de tari europene au in vedere impunerea de sanctiuni impotriva exporturilor petroliere ale Iranului, din cauza controversatului program nuclear al Teheranului.

Declaratia lui Mohammad Reza Rahimi intervine in conditiile in care marina iraniana a inceput sambata zece zile de manevre militare navale in zona stramtorii Ormuz. Fortele navale au fost amplasate in estul stramtorii Ormuz, in marea Oman si in golful Aden, precum si in oceanul Indian.

Potrivit unui purtator de cuvant al armatei, operatiunile de lansare a minelor anti-navale si anti-submarin au demarat marti dimineata.

Foto: en.wikipedia.org

Mihail Prohorov se insoara daca devine presedintele Rusiei... Numele noului lider de la Phenian, Kim Jong-Un, se scrie cu caractere ingrosate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x