Antena Căutare

Iranul, in fata unor noi sanctiuni, pentru programul nuclear

Franta, Marea Britanie si Germania au cerut, in mod oficial, noi sanctiuni ale Uniunii Europene impotriva Iranului, pentru programul sau nuclear controversat, potrivit unor diplomati, informeaza AFP.

Iranul, in fata unor noi sanctiuni, pentru programul nuclear
| EPA / Intact Images

Ministrii de externe ai celor trei tari, Laurent Fabius, William Hague si Guido Westerwelle, i-au scris sefului diplomatiei europene, Catherine Ashton, cu privire la acest lucru la sfârsitul saptamânii trecute. Solicitarea ar urma sa fie dezbatura la o reuniune la Bruxelles, pe 15 octombrie.

Occidentul si Israelul suspecteaza Iranul ca vrea sa obtina arma atomica sub pretextul unui program nuclear civil, ceea ce Teheranul dezminte.

UE a adoptat deja o serie de sanctiuni bancare si comerciale impotriva Teheranului. Dintre sanctiuni, cel mai sever este embargoul asupra petrolului instituit de UE si Statele Unite si intrat oficial in vigoare in luna iulie.

Statele Unite, Marea Britanie, Franta, China, Rusia si Germania urmeaza sa abordeze joi aceasta tema. Cele sase tari formeaza grupul denumit "5+1" insarcinat sa negocieze cu Iranul.

Sursa: Antena3.ro

Tabara ilegala de romi, daramata la Sofia... Elvetienii au votat pentru fumatul in spatiile publice...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x