Antena Căutare

Iranul trebuie să-i pedepsească pe toţi cei care se fac vinovaţi în catastrofa avionului ucrainean doborât, afirmă Rohani

Preşedintele iranian Hassan Rohani a dat asigurări marţi că ţara sa urmează să-i ”pedepsească” pe toţi cei vinovaţi de catastrofa aeriană a Boeingului ucrainean, doborât din greşeală de o rachetă iraniană la 8 ianuarie, în apropiere de Teheran, omorând toate cele 176 de persoane de la bordul aeronavei, relatează AFP.

”Pentru poporul nostru este foarte important în acest accident ca oricine a greşit sau a fost neglijent la orice nivel” să fie urmărit în justiţie, a declarat el într-un discurs televizat, precizând că ”toţi cei care ar trebui să fie pedepsiţi trebuie să fie pedepsiţi”.

”Sistemul judiciar trebuie să înfiinţeze un tribunal special cu judecători de rang înalt şi o duzină de experţi (...). Întreaga lume va privi”, a continuat Rohani.

După ce au dezminţit ipoteza potrivit căreia avionul Ukraine International Airlines (UIA) ar fi putut fi doborât de o rachetă iraniană, forţele armate iraniene şi-au recunoscut sâmbătă dimineaţa vina în această dramă, evocând o ”eroare umană”.

Între cele 176 de victime ale catastrofei se află, în majoritate, iranieni şi canadieni.

Premierul canadian Justin Trudeau a dat asigurări luni că ”se va face dreptate”, iar ţările afectate de ramă - Canada, regatul Unit, Ucraina, Suedia şi Afganistanul - exercită presiuni pentru ca Iranul să efectueze o anchetă transparentă.

Anunţul cu privire la vina forţelor armate a creat un şoc în Iran şi un val de indignare.

Luni, potrivit unor înregistrări video postate pe reţele de socializare, iranieni au ieşit în stradă a treia zi consecutiv şi păreau să scandeze sloganuri împotriva aurtorităţilor.

Sursa : news.ro

Mareşalul Haftar părăseşte Moscova fără să semneze acordul privind un armistiţiu în Libia... Teheranul anunţă arestări în legătură cu doborârea zborului PS752...
Bogdan Alecsandru a vorbit despre relația pe care o are cu cei doi copii ai săi la DePărinți.ro | De Vorbă cu Mirela Vaida: „Nu pot să fiu tatăl perfect”
Bogdan Alecsandru este unul dintre cei mai îndrăgiți prezentatori ai echipei Observator....
Horoscopul zilei de 28 ianuarie 2023. Taurii primesc vești bune. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 28 ianuarie 2023 anunță că nativii din zodia Taur au parte de vești bune....
Parteneri
Gustări sănătoase de luat în călătorii. Sunt pline de vitamine și minerale
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x