Antena Căutare

Israelul, dispus sa elibereze 1000 palestinieni in schimbul soldatului rapit

Guvernul israelian este de acord sa elibereze circa 1000 de palestinieni detinuti in inchisorile israelieni in schimbul eliberarii soldatului israelian rapit Gilad Shalit, a anuntat premierul Benjamin Netanyahu (foto)

"Acesta este pretul pe care sunt dispus sa il accept pentru a-l aduce pe Shalit acasa," arata Netanyahu.

Totusi, acesta a subliniat ca palestinienii eliberati nu trebuie sa se intoarca in Cisiordania, iar Israel nu va elibera pe oricine cere Hamas.

Premierul este supus unei presiuni publice crescande sa intensifice negocierile pentru eliberarea lui Shalit, soldat israelian rapit de Hamas in urma cu patru ani.

Campania publica de presare a lui Netanyahu s-a intensificat in aceasta saptamana cand mii de israelieni s-au angajat la un mars de sapte zile, ce a inceput de la casa soldatului rapit si se va incheia la resedinta premierului din Ierusalim.

Pe de alta parte, un oficial Hamas arata ca declaratiile lui Netanyahu despre schimbul de prizonieri "nu aduc nimic nou".

"Hamas nu se grabeste sa finalizeze schimbul de prizonieri," declara Ayman Taha. "Mediatorul german care conduce discutiile nu ne-a adus nicio oferta noua in afara celei pe care am refuzat-o recent. Netanyahu vorbeste de o oferta veche pe care am refuzat-o".

Vreme extrema si in Europa. Inundatiile si canicula fac ravagii... Cercetatorii au descoperit genele care indica cine traieste 100 de ani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x