Antena Căutare

Japonia: Cesiu radioactiv, in laptele praf pentru copii

Producatorul nipon de produse alimentare Meiji a anuntat ca a gasit cesiu radioactiv in mai multe loturi de lapte praf pentru copii, informeaza AFP.

Specialistii au depistat o concentratie de pana la 31 de becquerel (Bq) de cesiu 134 si 137 per kilogram in laptele praf. Cum nivelul maxim admis este de 200 de becquerel per kilogram, acestia au precizat ca "nivelul masurat nu este susceptibil sa aiba consencinte asupra sanatatii".

Meiji a anuntat ca, "avand in vedere ca laptele este un aliment esential pentru copii, le propunem clientilor care au cumparat deja cutii din loturile contaminate sa le schimbe".

De asemenea, specialistii au estimat ca nivelul ridicat de cesiu nu provine din laptele utilizat, care in mare parte este importat, ci s-ar putea sa fi intervenit in timpul procesului de transformare realizat la o uzina din estul Japoniei in martie, la scurt timp dupa accidentul nuclear de la Fukushima.

El Mundo: Declaratiile martorilor romani ai atentatelor de la Madrid sunt indoielnice... Tariq Aziz, mana dreapta a lui Saddam Hussein, va fi executat dupa retragerea americanilor din Irak...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x