Antena Căutare

Jubileul de diamant al Reginei Elisabeta a II-a: Au inceput festivitatile oficiale, la Londra

Ceremonia de sarbatorire a jubileul de diamant al Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii incepe astazi, 2 iunie, la Londra. Evenimentul va fi marcat de numeroase festivitati.

Implinirea a 60 de ani de la incoronarea Reginei Elisabeta a II-a este un mare prilej de sarbatoare. Desi evenimentele dedicate jubileului de diamant au inceput din luna februarie, in acest weekend vor avea loc principalele momente festive.

Timp de cateva luni, membrii casei regale au vizitat statele din Commonwealth. Britanicii au organizat o serie de activitati, in semna de respect si multumire fata de Regina. Printre acestea se numara expozitii de arta, concerte si spectacole.

Ziua de 2 iunie reprezinta data incoronarii Reginei, cu ocazia careia va fi organizata cursa de cai din derby-ul Epsom.

In ziua e 3 iunie, va avea loc "marele pranz", moment in care britanicii vor iesi in parcuri, baruri, restaurante, dar si pe strazi, pentru a o sarbatori pe Regina Elisabeta a II-a. De asemenea, peste 1000 de ambarcatiuni vor face spectacol pe Tamisa.

Pe 4 iunie, 2012 felinare vor fi aprinse de la Tonga, din Pacific, pana la Londra, iar in fata palatului Buckingham va avea loc un concert extraordinar in care vor canta artisti britanici de renume precum Robbie Williams, Tom Jones, Annie Lenox, Paul McCartney, Shirley Bassey sau Ed Sheeran.

Festivitatea se va incheia pe 5 iunie cu o slujba la catedrala Saint Paul. Dupa aceea, Regina va saluta multimea adunata pe strazile Londrei dintr-o caleasca si de la celebrul balcon al palatului Buckingham.

Sursa: Daily Mail

FOTO: Hepta

Violente, dupa condamnarea lui Hosni Mubarak... Egipt: Hosni Mubarak, condamnat la inchisoare pe viata...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x