Antena Căutare

Julian Assange risca sa fie executat sau inchis la Guantanamo

Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, ar putea fi executat sau incarcerat la Guantanamo, daca va fi extradat in Suedia. Acesta va fi argumentul avocatilor sai la audierea care va avea loc luna viitoare, conform unor documente prezentate marti, anunta CNN.

Avocatii lui Assange sustin ca Marea Britanie nu il poate extrada fara a-i incalca drepturile omului.

"Riscul pedepsei cu moartea este unul real", au subliniat avocatii. Acestia au citat informatii din presa britanica conform carora politicenii republicani americani Mike Huckabee si Sarah Palin au cerut ca Assange sa fie executat.

De asemenea, avocatii vor mai spune ca procurorul suedez care a emis mandatul de arestare nu avea puterea de a face acest lucru. Aparatorii lui Assange sunt de parere ca nu este normal sa fie emis un mandat de arestare cand un suspect este cautat doar pentru interogare.

Autoritatile suedeze cer extradarea lui Assange in aceasta tara deoarece vor sa il audieze pe fondatorul site-ului Wikileaks in cadrul unei anchete pentru agresiune sexuala.

Julian Assange a negat acuzatiile. El a fost eliberat sub cautiune in timp ce lupta impotriva extradarii.

Cererea de extradare catre Suedia a lui Julian Assange va fi examinata de justitia britanica la inceputul lunii februarie.

Pana va fi luata o decizie cu privire la extradarea sa, australianul va ramane consemnat la domiciliu in Marea Britanie. El a petrecut cateva zile in inchisoare pentru acuzatiile de viol aduse de doua suedeze.

Sursa: Antena3

VIDEO! Hillary Clinton a cazut in genunchi... Copilul roman vandut in rate, in presa franceza...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x