Antena Căutare

Kievul cere ajutorul FBI într-o anchetă cu privire la un atac cibernetic vizând Burisma, comis de hackeri cu legături cu spionajul militar rus GRU

Ucraina a cerut poliţiei federale americane (FBI) să ancheteze cu privire la un atac cibernetic vizând Burisma, un grup energetic aflat în centrul ”scandalului ucrainean” care a condus, în Statele Unite, la procedura în vederea destituirii lui Donald Trump, a anunţat joi la Kiev un oficial de la Ministerul ucrainean de Interne, relatează Reuters.

Potrivit unei societăţi californiene în domeniul securităţii cibernetice - Area 1 Security -, hackeri ruşi aflaţi în subordinea serviciului militar rus de informaţii (GRU) au încercat să pătrundă în mesageria internă a grupului.

”Acest atac cibernetic pare să fi avut loc în cooperare cu serviciile secrete ruse”, a acuzat într-o conferinţă de presă Artiom Miniailo.

Surse apropiate Burisma au declarat că site-ul companiei a fost ţinta mai multor tentative de intruziune în ultimele şase luni.

Hunter Biden a lucrat din 2014 în 2019 la Burisma Holding.

Republicanii, care-l acuză de corupţie, susţin că ar fi beneficiat de protecţia tatălui său, Joe Biden, care candidează în vederea obţinerii învestiturii Partidului Democrat în vederea alegerilor prezidenţiale americane de la 3 noiembrie.

Donald Trump a fost inculpat de opoziţia democrată americană cu privire la faptul că a condiţionat un ajutor militar destinat Ucrainei de deschiderea unei anchete cu privire la Burisma, cu scopul de a murdări numele lui Biden în campania prezidenţială.

Procesul destituirii locatarului Casei Albe cu privire la abuz de putere şi obstrucţionarea activităţii Congresului începe săptămâna viitoare în Senat.

Sursa : news.ro

Haftar, pregătit să respecte armistiţiul în Libia şi să participe la Conferinţa Internaţională de la Berlin... Atenţionare de călătorie transmisă de MAE: În Franţa, perturbările din transporturile publice ar putea continua...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x