Antena Căutare

Klaus Iohannis, noi detalii despre implicarea României în ajutorul ucrainenilor. Ce le-a transmis liderilor globali

Klaus Iohannis a transmis un nou mesaj în contextul războiului din Ucraina Președintele României a vorbit despre disponibilitatea ca țara noastră să devină „hub de distribuție a asistenței umanitare pentru Ucraina”.

Klaus Iohannis, sacou negru Galerie
Klaus Iohannis: România sprijină pe deplin integrarea Ucrainei, precum şi a Republicii Moldova şi a Georgiei la Uniunea Europeană | Hepta

Președintele Klaus Iohannis a avut dicuții cu liderii globali, u privire la războiul din Ucraina. Iohannis a „arătat disponibilitatea ca România să devină hub de distribuție a asistenței umanitare pentru Ucraina, valorificând poziția noastră de stat vecin”.

Citește și: Ce pretenții are Vladimir Putin. Ce a cerut președintele Rusiei într-o discuție la telefon cu Emanuel Macron

Klaus Iohannis: „Am arătat disponibilitatea ca România să devină hub de distribuție a asistenței umanitare pentru Ucraina”

„Este crucială menținerea coordonării strânse și a unității aliate și transatlantice în contextul agresiunii militare nejustificate și ilegale a Rusiei împotriva Ucrainei! La invitația Președintelui SUA, Joe Biden, am avut astăzi o nouă rundă de consultări cu liderii globali aliați, în cadrul căreia am arătat disponibilitatea ca România să devină hub de distribuție a asistenței umanitare pentru Ucraina, valorificând poziția noastră de stat vecin, cu cea mai lungă frontieră cu această țară.

Am subliniat, totodată, importanța accelerării procesului de creare a Grupului de Luptă al NATO în România, ca măsură de a consolida suplimentar postura de descurajare și apărare a Alianței pe Flancul Estic, în mod special la Marea Neagră, și am reluat apelul la trimiterea în țara noastră, de către aliați, a unui număr suplimentar de trupe și de capabilități”, a transmis președintele Klaus Iohannis.

Citește și: Motivul pentru care soldații ucraineni îşi ung gloanţele cu grăsime de porc pentru a le folosi în lupta cu cecenii

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

„Preşedintele României, Klaus Iohannis, a participat luni, 28 februarie 2022, la invitaţia Preşedintelui Statelor Unite ale Americii, Joseph R. Biden, la o nouă rundă de consultări în format restrâns cu lideri globali aliaţi şi ai instituţiilor multilaterale, în contextul desfăşurării agresiunii militare nejustificate şi ilegale a Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei. Consultările au continuat linia eforturilor aliate şi transatlantice de coordonare şi vin în completarea discuţiilor în format similar, care au avut loc la datele de 11 şi 18 februarie 2022”, a transmis, luni, Administraţia Prezidenţială, într-un comunicat de presă.

Klaus Iohannis: „România sprijină pe deplin integrarea Ucrainei”

”Liderii au analizat situaţia gravă de pe teren şi au reiterat măsurile concrete şi ferme de răspuns întreprinse de comunitatea internaţională pentru descurajarea Rusiei, cu referire la pachetele extinse de sancţiuni, precum şi la măsurile care pot fi întreprinse pentru prevenirea escaladării acestor acţiuni, inclusiv având în vedere ameninţarea cu utilizarea armelor nucleare de către Preşedintele rus, pe care liderii au condamnat-o”, se mai arată în comunicat.

”În intervenţia sa, Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat oportunitatea continuării consultărilor în acest format şi importanţa crucială a menţinerii coordonării strânse şi a unităţii aliate şi transatlantice, precum şi cu partenerii care împărtăşesc aceeaşi viziune, în contextul regional cu impact asupra securităţii euroatlantice şi globale şi asupra ordinii internaţionale bazate pe reguli, inclusiv din perspectiva ameninţării utilizării armelor nucleare de către Federaţia Rusă”, a mai transmis instituţia.

Pe 1 martie 2022 Klaus Iohannis a transmis un mesaj pe Twitter, în care a anunțat că România sprijină aderarea Ucrainei la UE:

„România sprijină pe deplin integrarea Ucrainei, precum şi a Republicii Moldova şi Georgiei, în Uniunea Europeană. Locul acestor parteneri ai UE este în familia europeană, iar România va face tot posibilul pentru ca acest lucru să devină realitate”, a scris preşedintele pe Twitter.

Președintele Ucrainei a transmis un mesaj de mulțumire pentru implicarea României.

Războiul dintre Rusia și Ucraina a început în zorii zilei de 24 februarie, iar imagini tulburătoare au fost surprinse încă din primele ore ale războiului.

Citește și: Imagini mișcătoare la granița Ucrainei. Și-a lăsat copiii adulți în urmă, dar a salvat de război alți prunci, pe care nu îi știa

Vezi mai multe detalii despre război pe observatornews.ro

Ce salariu are Vladimir Putin ca președinte al Rusiei. Suma de bani pe care o încasează lunar este uriașă... Premierul canadian Justin Trudeau vrea să interzică importurile de ţiţei din Rusia: „Putin a făcut o mare greșeală”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x