Antena Căutare

Volodimir Zelenski, nou mesaj important din miezul războiului. Președintele Ucrainei cere ca țara să fie primită de urgență în UE

Volodimir Zelenski cere ca Ucraina să fie primită în regim de urgență în Uniunea Europeană. Președintele Ucrainei a declarat că soldații ucraineni nu luptă doar pentru țara lor, ci pentru întreaga Europă.

Volodimir Zelenski vorbind Galerie
Volodimir Zelenski transmite meaje importante despre războiul din Ucraina | gettyimages.com

Președintele Ucrainei a susținut un nou discurs televizat, unde a vorbit despre necesitatea Ucrainei de a fi primită în Uniunea Europeană. Volodimir Zelenski a afirmat că Ucraina merită să fie membră, deoarece luptă pentru a-şi apăra ţara şi întreg continentul, luptând „pentru egalitate, pentru democraţie”.

„Solicităm Uniunii Europene aderarea imediată a Ucrainei în cadrul unei noi proceduri speciale”, a spus liderul Ucrainei, în a cincea zi de război.

Citește și: Kit de prim ajutor. Ce e recomandat să ai în casă în caz de urgență

Volodimir Zelenski: „Soldații noștri nu luptă doar pentru țara noastră, luptă pentru toată Europa”

„Soldații noștri nu luptă doar pentru țara noastră, luptă pentru toată Europa. Pentru toți copiii din Europa. Suntem recunoscători partenerilor că sunt alături de noi, dar scopul nostru e să fim alături de toți europenii și cel mai important, să fim la egalitate. Sunt sigur că asta este corect, sunt sigur că asta am meritat. Sunt sigur că este posibil.

„Când am candidat la președinție, am spus că fiecare dintre noi este președinte. Pentru că toți suntem responsabili pentru starea noastră. Pentru frumoasa noastră Ucraina. Și acum s-a întâmplat ca fiecare dintre noi să fie un luptător. Și sunt încrezător că fiecare dintre noi va câștiga”, a mai spus președintele Ucrainei.

Totodată, șeful statului ucrainean a transmis un mesaj în limba rusă, cerându-le soldaților ruși „să lase armele şi să plece”.

„Deja 4.500 de soldaţi ruşi au fost ucişi. De ce aţi venit toţi aici? Aruncaţi-vă armele şi plecaţi, nu aveţi încredere în comandanţii voştri, nu aveţi încredere în propagandiştii voştri, doar salvaţi-vă vieţile - plecaţi”, a afirmat Zelenski, potrivit news.ro.

Volodimir Zelenski și-a exprimat recunoştinţa pentru ajutorul pe care România îl acordă Ucrainei

Ulterior, Volodimir Zelenski și-a exprimat public recunoştinţa pentru ajutorul pe care România îl acordă Ucrainei.

„Sunt recunoscător României pentru contribuţia sa semnificativă cu privire la capacităţile de apărare ale ţării noastre. Sunt recunoscător preşedintelui Klaus Iohannis pentru sprijinul faţă de aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană. Simţim sprijinul politic, precum şi pe cel de apărare al partenerilor noştri”, a transmis Zelenski pe Twitter.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Citește și: Coreea de Nord ar fi reluat testele cu rachete, în timp ce atenția lumii se concentrează pe războiul dintre Rusia și Ucraina

Un prim convoi cu medicamente și aparatură medicală pentru Ucraina a plecat, duminică seară, din Bucureşti.

Războiul dintre Rusia și Ucraina a început în zorii zilei de 24 februarie, iar imagini tulburătoare au fost surprinse încă din primele ore ale războiului.

În cea de-a cincea zi de război au avut loc explozii în Kiev şi în Harkov, iar o rachetă rusească a lovit un bloc din Cernihiv.

Citește și: Imagini mișcătoare la granița Ucrainei. Și-a lăsat copiii adulți în urmă, dar a salvat de război alți prunci, pe care nu îi știa

Occidentul a intensificat în ultimele zile furnizarea de arme către Ucraina, pentru a ajuta țara să se apere împotriva invaziei Rusiei, iar răspunsul Kremlinului nu a întârziat să apară.

Kremlinul a acuzat pe 28 februarie Uniunea Europeană de comportament ostil faţă de Rusia, şi a specificat că furnizarea de arme către Ucraina a fost „periculoasă şi destabilizatoare”.

Citește și: Volodimir Zelenski, anunț de ultimă oră. Câți bani va primi fiecare om care ia arma în mână și va apăra Ucraina. „Acesta va fi salariul lui”

Cine sunt membrii delegațiilor rusești și ucrainene care vor participa la negocierile de pace din Belarus... Care a fost cerința lui Volodimir Zelenski pentru a demara procesul de negociere. Ce i-a promis președintele Belarusului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x