Antena Căutare

Motivul pentru care soldații ucraineni îşi ung gloanţele cu grăsime de porc pentru a le folosi în lupta cu cecenii

Un soldat din Ucraina s-a filmat în timp ce ungea cu slănină d eporc gloanțele pe care avea să le folosească împotriva cecenilor.

Colaj cu soldați ucraineni
Cecenii sunt de religie musculmană și nu au voie să consume carne de porc | Shutterstock & Twitter

Cecenii sunt de religie musulmană, iar potrivit tradiției lor, porcul este un animal murdar care nu poate fi consumat. Astfel, unii doldați ucraineni au uns cu slănină de porc gloanțele, pentru ca cecenii să nu ajungă în Paradis.

Imagini cu ucraineni care ung cu untură gloanțele pe care le folosesc împotriva cecenilor

„În Paradis, din Ucraina, nu aveţi cum să ajungeţi, pentru că veţi muri de gloanţe unse cu slănină”, se aude sounând un soldat.

Imaginile au devenit virale pe rețelele sociale, dar și în presa din întreaga lume.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Cecenia este o republică din sudul Rusiei, iar liderul Ceceniei, Ramzan Kadîrov, este un aliat cheie al lui Vladimir Putin. Credincioșii ceceni nu au voie să consume carne de porc, fiind musulmani.

Războiul dintre Rusia și Ucraina a început în zorii zilei de 24 februarie, iar imagini tulburătoare au fost surprinse încă din primele ore ale războiului.

Citește și: Imagini mișcătoare la granița Ucrainei. Și-a lăsat copiii adulți în urmă, dar a salvat de război alți prunci, pe care nu îi știa

Occidentul a intensificat în ultimele zile furnizarea de arme către Ucraina, pentru a ajuta țara să se apere împotriva invaziei Rusiei, iar răspunsul Kremlinului nu a întârziat să apară.

Citește și: Volodimir Zelenski, anunț de ultimă oră. Câți bani va primi fiecare om care ia arma în mână și va apăra Ucraina. „Acesta va fi salariul lui”

Kremlinul a acuzat pe 28 februarie Uniunea Europeană de comportament ostil faţă de Rusia, şi a specificat că furnizarea de arme către Ucraina a fost „periculoasă şi destabilizatoare”.

Cum se apără Ucarina împotriva invaziei rusești

Forţele Armate Ucrainene au anunțat faptul că fac față invaziei rusești cu ajutorul armelor pe care le au in dotare. Ucrainenii folosesc elicoptere, avioane de vânătoare și drone pentru a „răpune” armata Rusiei, potrivit sursei citate în rândurile de mai sus.

Ucraina încearcă să se apere de invazia rușilor cu toate armele pe care le au. Avioanele de vânătoarea ucrainene zboară deasupra Kievului, dar și a mai multor zone a țării. De asemenea, satele care s-au declarat de partea Ucrainei au trimis mai multe arme puternice armatei ucrainene, printre care tipuri de arme anti-aeriene, rachete Stinger și altele de acest gen.

Citește și: Coreea de Sud decide excluderea Rusiei din sistemul SWIFT şi trimite ajutor umanitar Ucrainei

Armata ucraineana a montat deja pe avioanele de vânătoare noul lot de rachete primit din partea țărilor din vest. De asemenea, Ucraina a dezvăluit că a doborât până acum: 11 elicoptere de diferite tipuri, trei avioane de vânătoare Suhoi SU-30CM, două avioane de atac Suhoi Su-25, trei avioane de transport Il-76 care transporta trupe aeropurtate.

Armele cu care Ucraina a reușit „să pună la pământ” inamicii sunt: avioanele de vânătoare Su-27, sistemele antiaeriene S-300 şi BUK M-1, dronele de atac Bayraktar TB2.

În urma conflictului, Forţele Armate Ucrainene au ucis până acum 4.300 de militari ruşi și au distrus mai bine de 140 de tancuri, peste 700 de blindate, 27 de avioane şi 26 de elicoptere.

Vezi mai multe detalii despre război pe observatornews.ro

Cine este Volodimir Zelenski. Ce meserie a avut înainte să devină președintele Ucrainei... Ce pretenții are Vladimir Putin. Ce a cerut președintele Rusiei într-o discuție la telefon cu Emmanuel Macron...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x