Live acumObservator 12
Prime Time 20:20Asia Express - Drumul elefantului (r)

Legați cu lanțuri, închiși într-un beci întunecat. Așa a trăit o familie întreagă, timp de nouă ani: „Parcă sunt animale! Nu mai știu să vorbească”

Un tată și cei cinci copii ai săi au trăit nouă ani legați, încuiați într-un subsol întunecat, fără ferestre, fără niciun pic de lumină. Dormeau pe jos și mânacu resturi aruncate de torționarul lor, un escroc care a reușit să îi convingă că erau ultimii supraviețuitori de pe planetă, în urma unei catastrofe de proporții apocaliptice.

Un tată și cei cinci copii ai săi au trăit nouă ani legați, încuiați într-un subsol întunecat, fără ferestre, fără niciun pic de lumină. Dormeau pe jos și mânacu resturi aruncate de torționarul lor, un escroc care a reușit să îi convingă că erau ultimii supraviețuitori de pe planetă, în urma unei catastrofe de proporții apocaliptice. În urmă cu câteva zile, au fost scoși din temniță. Bolnavi, slăbiți și speriați, cei șase nu mai știu să vorbească, comunicând prin sunete.

Este povestea ce ține primele pagini din presa străină. Un puști a intrat într-un bar din orășelul Ruinerwold, din Olanda, și a început să spună o poveste ale cărei detalii deveneau din ce în ce mai șocante.

Într-un peisaj idilic, un bărbat și cinci copii trăiau în infern. Erau legați, șinuți închiși într-un beci întunecat, fără niciun contact cu lumea exterioară. Timp de nouă ani, familia s-a lăsat chinuiă de un instalator ce a reușit să îi convingă că sunt singurii oameni rămași pe planetă și că, dacă le-ar fi dat drumul, ar fi murit.

Tânărul din bar nu mințea. Era chiar unul dintre prizonieri, Jan Zon van Dorsten, cel mai mare dintre copii.

Autoritățile au ajuns imediat la casa izolată. La prima vedere, nimic nu părea în neregulă. Era o casă perfect normală. O ușă secretă, ce ducea în beci, a schimbat totul. În încăperea întunecată, mizerabilă, un bărbat de 58 de ani, imobilizat, și patru copii se ascundeau de zgomotele necunoscute și de luminile de la lanternele polițiștilor.

Geert van Dorsten și cei mici dintre copii păreau mai mult animale decât oameni. Slabi, murdari, cu haine rupte pe ei, erau îngroziți și nu reușeau să înțeleagă ce se întâmpla. Mai mult, se pare că cei mici nu mai știau să vorbească, scoțând sunete pentru a comunica între ei.

Cei care locuiesc în apropierea casei groazei din Olanda au dat câteva informații despre Josef, torționarul familiei, un instalator ce locuia chiar în casa învecinată.

„N-a fost niciodată prea vorbăreț. Nu saluta pe nimeni, nu avea prieteni. N-a fost niciodată căsătorit, nici măcar iubite nu a avut. Era misterios, nu știu ce zic despre el”, a declarat Sandra Soer, pentru Mail Online.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro