Antena Căutare

Lockheed Martin caută furnizori de componente pentru F-35 în SUA, după ce Pentagonul a eliminat Turcia din program

Lockheed Martin caută surse alternative de aprovizionare pentru componente destinate F-35, în Statele Unite, după ce Pentagonul a decis săptămâna trecută să elimine Turcia din programul avionului de luptă, transmite Reuters.

Lockheed Martin caută surse alternative de aprovizionare pentru componente destinate F-35, în Statele Unite, după ce Pentagonul a decis săptămâna trecută să elimine Turcia din programul avionului de luptă, transmite Reuters.

Directorul general al Lockheed, Marillyn Hewson, a afirmat după publicarea rezultatelor financiare ale companiei că aceasta va putea exclude Turcia din lanţul de aprovizionare din martie 2020.

”Am lucrat pentru a reduce implicarea industriei turce, aşa că avem un termen pe care îl aplicăm...şi credem că totul va fi rezolvat până în martie 2020”, a spus Hewson.

Pentagonul a exclus Turcia din programul avionului de luptă F-35, din motive de securitate, după decizia ţării de a cumpăra sistemul rusesc de rachete defensive.

Turcia a participat la producţia de avioane F-35, livrând sute de piese, inclusiv componente pentru sistemele din cabină şi sisteme de aterizare.

Turcia anunţase că intenţionează să cumpere un total de 100 de avioane F-35 pe parcursul anilor, dar în urma sancţiunilor preşedintelui Donald Trump, Turcia nu va putea să le cumpere.

Hewson a spus că mai multe alte ţări, cum ar fi Polonia, şi-au exprimat interesul de a deveni cumpărători alternativi.

Lockheed, care a raportat marţi rezultate trimestriale peste aşteptările analiştilor şi şi-a majorat previziunile pentru acest an, a anunţat că este pe cale să livreze 131 de avioane F-35 în 2019.

Acest avion este cea mai mare sursă de creştere pentru Lockheed şi generează circa o treime din veniturile totale ale companiei.

Lockheed şi-a majorat estimările referitoare la vânzări la un interval de 58,25-59,75 de miliarde de dolari. Estimarea nu ia în considerare posibilul impact al modificării lanţului de aprovizionare pentru F-35.

Vânzările diviziei de rachete au crescut în trimestrul trecut cu 15,6%, la 2,41 miliarde de dolari.

Vânzările diviziei de aeronautică, cea mai mare a companiei, au urcat cu 4,3%, la 5,55 de miliarde de dolari, susţinute de producţia de avioane F-35.

Compania a livrat în trimestrul trecut 29 de avioane F-35, comparativ cu 25 în urmă cu un an.

Profitul net al companiei a avansat cu 22%, la 1,42 e miliarde de dolari, în trimestrul încheiat pe 30 iunie, rezultat peste aşteptările analiştilor.

Sursa : news.ro

SUA ar fi doborât o a doua dronă iraniană în Strâmtoarea Ormuz... Rusia încearcă în continuare să influenţeze alegerile americane, avertizează directorul FBI Christopher Wray...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x