Antena Căutare

Londra: Pedepse pentru cei care injura politistii!

Boris Johnson, primarul Londrei, i-a declarat razboi secretarului britanic de Justitie, Ken Clarke’s, pentru ca nu permite arestarea huliganilor care injura politistii, conform Daily Mail.

Primarul propune arestarea celor care injura oamenii legii in conflictele stradale, cum au fost recentele proteste din timpul verii.

Legea este ambigua si permite astfel huliganilor sa-i apostrofeze pe oamenii legii, politistii fiind avertizati chiar ca ar putea sa plateasca despagubiri in cazul in care aresteaza persoana nepotrivita pentru injurii.

Totusi, secretarul de Justitie refuza sa faca vreo modificare, sustinand ca legea existenta este destul de clara.

Scandalul vine dupa ce presa britanica a dezvaluit ca politistii sunt injurati si insultati cu cele mai dure cuvinte. Cu toate acestea, magistratii sustin ca oamenii legii ar trebui sa fie pregatiti sa faca fata tuturor injuriilor si sa aiba un obraz mai subtire decat orice alti functionari publici.

Mai mult, oamenii legii ar putea fi obligati sa aduca un martor care sa stabileasca daca huliganii au fost "abuzivi" sau "jignitori".

Primarul Johnson va sustine insa un discurs in Manchester prin care va solicita arestarea celor care injura politistii pe strazi.

"Ofiterii publici de politie nu sunt pe strazi pentru a fi injurati. Acestia servesc societatea si trebuiesc respectati", a spus primarul, cotidianului Daily Mail.

"Cum poate un profesor sa-si controleze elevii daca legea permite unui elev sa injure un politist pe strada", a mai spus acesta.

Daca propunerea de lege va trece, cei care vor folosi injuraturi la adresa celui mai mare serviciu public al Marii Britanii, cu 32,000 de ofiteri de politie, vor fi retinuti.

Foto: EPA/Intact Images


Marea Britanie ia in calcul iesirea din Uniunea Europeana, la sfarsitul anului... VIDEO! Mars impotriva tiganilor la Sofia...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x