Antena Căutare

Lupte de strada la Atena: Magazine incendiate, masini vandalizate si un ministru batut

Proteste violente au loc in capitala Greciei, sindicalistii unindu-se in lupta impotriva masurilor de austeritate dictate de Guvern. Zeci de magazine au fost incendiate, iar mai multe masini, vandalizate. Un fost ministru elen al Transporturilor a fost prins de protestatari si batut. Politia elena a intrat in dispozitiv, incercand sa restabileasca ordinea cu gaze lacrimogene si bastoane de cauciuc.

Protestele au afectat transportul aerian, dar şi pe cel public, mai multe scoli fiind inchise in toata tara.

Tarom a anulat toate zborurile de astazi spre Grecia.

Aproximativ 5.000 de manifestanti s-au ciocnit astazi, la Atena, cu fortele de ordine in timpul unui protest impotriva masurilor de austeritate. Politistii, atacati de protestatari, au raspuns cu gaze lacrimogene si bastoane de cauciuc.

Oamenii legii, aflati in numar mic la manifestatie, au fost luati prin surprindere de protestatari. Zeci de tineri care purtau cagule pe fata i-au atacat cu pietre si coctailuri Molotov pe oamenii legii.

Politia a incercat sa opreasca in forta mai multi protestatari care, cu ajutorul coktailurilor Molotov au vrut sa incendieze doua hoteluri de lux din capitala Atena.

Grecia e paralizata azi de o greva generala a lucratorilor din mai multe domenii. Toate avioanele raman la sol, trenurile si autobuzele sunt si ele scoase din circulatie, scolile sunt inchise, iar politistii, pompierii si personalul medical, vor lucra la cote de avarie. Oamenii protesteaza astfel fata noile masuri de austeritate impuse de guvernul din Atena.

Ministerul Roman de Externe i-a sfatuit pe cetatenii din tara noastra sa evite calatoriile in Grecia in aceasta perioada.

IMAGINI SOCANTE! Femeie biciuita in public de politisti in Sudan... Proteste violente la Roma, dupa ce Guvernul Berlusconi a supravietuit motiunii de cenzura...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x